Lokakuu, 2013

ma ti ke to pe la su
40
30
1
2
3
4
5
6
41
7
8
9
10
11
12
13
42
14
15
16
17
18
19
20
43
21
22
23
24
25
26
27
44
28
29
30
31
1
2
3

Tapahtumat 18.10.

 • Satupäivä Valtakunnallinen tapahtuma, Suomi

  Satupäivää 2013 juhlitaan teemalla Sadun ääniTällä teemalla haluamme muistuttaa yhteisen, jaetun satuelämyksen tärkeydestä ja tavoitteena on, että Sadun nimipäivänä tarinoiden ääni näkyy ja kuuluu ympäri Suomen!  

  Satupaiva_logoSatupäivän paikkakuntakohtainen ohjelma on julkaistu tapahtuman nettisivuilla. Voit myös osallistua Satupäivän toteuttamiseen ryhtymällä tapahtumanjärjestäjäksi tai sadunlukijaksi. Lisätietoja saat projektisihteeri Iida Turpeiselta, info@satupaiva.fi.

  Satupäivä ideoitiin alun perin Suomen Teatterit ry:n lastenteatterikampanjan yhteyteen vuonna 2008 ja tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta yhä laajemmaksi valtakunnalliseksi satutapahtumaksi. 

  Lisätietoja tapahtumasta osoitteessa www.satupaiva.fi ja www.facebook.com/satupaiva.

   

   

 • Klo 17:00 Satupäivän paneelikeskustelu Satu ja sinä Kulttuuriasiainkeskus Annantalo, Annankatu 30, Helsinki

  Satupaiva-2013 Annantalo ja Satupäivän toimikunta järjestävät paneelikeskustelun aiheesta Satu ja sinä. Keskustelijoina Sinikka Sokka, Marjut Vuorento, Timo Jantunen ja Riina Katajavuori.

  Mitä satu antaa aikuiselle? Osaako aikuinen kuulla ja kuunnella satua ja millaisin työkaluin satua kannattaa lähestyä? Mitä sadut meille opettavat ja mitä annettavaa saduilla on nykypäivän ihmiselle? Onko Topeliuksen Adalmiinan helmen sanoma nöyrästä sydämestä aivan last season? Ostaako kukaan enää ajatusta, että nöyrän sydämen tyytyväinen haltija olisi onnekkaampi kuin kaikkein kaunein, viisain ja rikkain ihminen?

  Sadut ovat kulttuurista pääomaa, jota käytetään niin tietoisesti kuin tiedostamattakin. Kanadalaisen kirjailijan Margaret Atwoodin romaani Ryövärimorsian pohjaa vanhaan satuun, Salla Simukan uusi trilleritrilogia Punainen kuin veri ja Valkoinen kuin lumi sekä tulossa oleva Musta kuin eebenpuu ammentavat kaikkien tuntemasta Lumikki-sadusta. Grimmin veljesten Hannusta ja Kertusta tehdään moderneja tanssiesityksiä, toimintaelokuvia ja runokokoelmia.

  Satupäivän paneelissa kysymyksiin satujen merkityksestä ja henkilökohtaisesta satusuhteestaan paneutuvat Satupäivän suojelija, näyttelijä Sinikka Sokka, säveltäjä, musiikkikasvattaja Marjut Vuorento sekä pedagogi-kirjailija Timo Jantunen kirjailija ja runoilija Riina Katajavuoren johdolla.

  Keskustelun jälkeen siirrymme Annantalon kirjakahvilakahvila Haitulaan, jossa ranskalainen kuvittaja Carlos Da Cruzkertoo, omasta suhteestaan Topeliuksen satuihin ja esittelee Topeliuskuvituksiaan. Tämän jälkeen kävijöillä on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Koivu ja tähti –Topeliuksen paluu –näyttelyyn. Tilaisuuteen osallistujille tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

  Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

  Paikka:
  Annantalon auditorio
  Annankatu 30
  00100 Helsinki

  Lisätietoja:
  Paneelin facebook-sivut
  www.satupaiva.fi
  info(at)satupaiva.fi