10.3.2013 Tiedotteet

Vuoden Teatteri 2013 on Teatteri Jurkka

Suomen Teatterit ry:n Vuoden Teatteri 2013 -kilpailun voittaja on Teatteri Jurkka. Voittajavalinnan finalistien joukosta teki näyttelijä Esko Roine ja palkinto jaettiin teatterialan Thalia-gaalassa 10.3. Seinäjoen kaupunginteatterissa. Finaalissa kisasi Teatteri Jurkan lisäksi tamperelainen Teatteri Telakka.

Esko Roine totesi valintaperusteluissaan, että Teatteri Jurkka on onnistunut sinnittelemään 60- vuoden ikään persoonallisena, omalaatuisena ja itsenäistä linjaansa toteuttavana huoneteatterina. Sen intiimi tila on muodostunut vahvuudeksi, joka nostaa näyttelijän työn intensiiviseen lähikuvaan, jolloin ollaan tämän taidemuodon perimmäisten kysymysten äärellä. Pienestä tilastaan huolimatta teatterin ohjelmisto on rakentunut koko näytelmäkirjallisuuden kirjosta ja viime vuosina myös menestyksekkäistä kotimaisista kantaesityksistä. Vaatimattomilla resursseilla toimiva teatteri on uskaltanut toteuttaa omaa itsenäistä linjaansa.

Palkinnon vastaanottivat Thalia-gaalassa Teatteri Jurkan hallituksen puheenjohtaja Pasi Lampela ja ohjaaja-käsikirjoittaja Heidi Räsänen.

Suomen Teatterit ry:n Vuoden Teatteri -kilpailu nostaa vuosittain esiin suomalaisen teatterivalion. Palkinto myönnetään teatterille, jonka on esimerkiksi osoittanut toiminnassaan taiteellista kunnianhimoa ja onnistumista tai toiminut paikkakuntansa yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Lisätietoja:

Suomen Teatterit ry
toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
p. (09) 2511 2150
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi
www.suomenteatterit.fi