Lakipalvelut

Suomen Teatterit ry tarjoaa jäsenilleen monipuolisia jäsenetuja, joita teatterit ja niiden henkilökunta voivat hyödyntää toiminnassaan.

Järjestömme lakipalveluihin sisältyy jäsenteattereiden neuvonta kysymyksissä ja soveltamisessa liittyen:

  • työlainsäädäntöön
  • työehtosopimuksiin
  • tekijänoikeuksiin
  • sopimusoikeuteen.

Työehtosopimustiedotteet

Ajankohtaisista uutisistamme löydät myös TES-tiedotteet.

Tekijänoikeustietoa

Luovien alojen tekijänoikeutta koskevia kysymyksiä on käsitelty laajasti ja asiantuntevasti Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelussa. Verkkomateriaali löytyy osoitteesta http://copyright.aalto.fi.

Teosto ja musiikinkustantajat: muutos musiikin käyttöehdoissa

Näyttämöteoksissa käytetyn musiikin käyttölupiin ja -ehtoihin liittyvät käytännöt muuttuivat 1.1.2014 alkaen. Teatterit hakevat jatkossa musiikin käyttöluvat useimmiten kustantajilta.

Teoston ja Suomen Musiikkikustantajien tiedote muutoksesta ja lupien hankkimisesta on luettavissa Suomen Teatterit ry:n sivuilta (julkaistu 18.12.2013).

Lisätietoja aiheesta sekä lista mukana uudistuksessa olevista kustantajista löytyy Suomen Musiikkikustantajien sivuilta.

Teatteri- ja orkesterilaki

Teatteri- ja orkesterilakiin 3.8.1992/730 voi tutustua tarkemmin Finlexissä, joka on Suomen sähköinen säädöskokoelma sekä ajankohtaisten säädösten ja alkuperäisten säädösten kokoelma.

Linkki Teatteri- ja orkesterilakiin

Suomen Teatterit ry:n juristi

Teattereiden neuvonnasta laki- ja työehtokysymyksissä vastaa Suomen Teatterit ry:n juristi Juha Kairtamo, etunimi.sukunimi@suomenteatterit.fi.