2.8.2013 Tes-tiedotteet

Teatterialan työehtosopimuksen sopimuskauden pidennyksestä sovittu

Suomen Teatterit ry ja TeMe ovat päässeet sopimukseen TeaTES:n sopimuskauden pidennyksestä.

Kaikki teatterialan valtakunnalliset sopimukset ovat voimassa 28.2.2014 saakka, mikä vaikeassa taloustilanteessa säilyttää teatterialan työrauhan siihen asti, että neuvottelujen tueksi saadaan tietoa palkkakehityksen yleisistä linjoista.

Työehtosopimuksen pidennykseen liittyvä laskennallinen korotusvaikutus toteutetaan 1.9.2013 jo aiemmin sovittujen sopimuskorotusten yhteydessä. Sovitut korotukset Teatterialan työehtosopimuksessa tuona ajankohtana ovat yleiskorotus 0,6 % ja järjestelyerä 0,2 %.

Taiteellista työtä tekevillä TeaTES:n piirissä olevilla työntekijöillä pidennyksestä johtuva lisäkorotus palkkoihin ja tes-taulukoihin on 0,32 %. Muissa henkilöstöryhmissä palkkoja korotetaan pidennyksestä johtuen 0,16 % yleiskorotuksella ja 0,16 % järjestelyvaraerällä (yhteensä siis 0,76 % + 0,36 %).

Lisätietoja:
Leevi Mentula, lakimies
Puh. 09-2511 2152
leevi.mentula@suomenteatterit.fi