18.9.2013 Tiedotteet

Teatteritekstitysten välityspalvelu –hanke käynnistyy

Suomen Teatterit ry, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry (Sunklo) ja Kuuloliitto ovat käynnistäneet Teatteritekstitysten välityspalvelu -hankkeen. Syksyn 2013 aikana eri osapuolet neuvottelevat esitysten tekijänoikeusasioista ja palkkiotasoista.

Keväällä 2014 tietokanta rakennetaan Sunklon uusiutumassa olevan Näytelmät.fi –palvelun yhteyteen. Tavoitteena on, että kääntäjien näytelmistä tekemät tekstitykset ovat helposti löydettävissä Näytelmät.fi palvelusta ja teatterit voivat hyödyntää jo tehtyjä tekstityksiä esityksissään kohtuullista korvausta vastaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee hanketta ja sen etenemisestä tiedotetaan tarkemmin työn edistyessä.

Lisätietoja:
Iida Turpeinen, projektisihteeri
p. 09.2511 2153
iida.turpeinen@suomenteatterit.fi