3.10.2013 Tiedotteet

Teatterikortti muuttaa muotoaan vuonna 2014

Teatterikortti kokee muodonmuutoksen vuodenvaihteessa 2104 ja samalla vanhojen korttien voimassaoloaika päättyy. Uudistuksen myötä Teatterikortti muuttuu nelivuotiseksi ja kuvat sekä vuositarrat jäävät pois käytöstä.

Suomen Teatterit, Teatterikeskus, Suomen Näyttelijäliitto ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat (Sunklo) ovat kehittäneet yhteistyössä ammattilaisalennuksiin oikeuttavaa alan korttia. Kortin yhteistyökumppanina on myös Teatterin tiedotuskeskus (TINFO), joka on Suomen ITI-keskus ja kansainvälisen The International Theatre Instituten (ITI) jäsen.

Korttien ilme on jatkossa kaikilla yhtenäinen. Teatterikeskuksen ja Suomen Teattereiden kortin nimenä säilyy Teatterikortti. Näyttelijäliiton ja Sunklon kortti on vastaavasti järjestöjen jäsenetuihin kuuluva Jäsenkortti.

STEFI:n korttitilauskäytännöt muuttuvat jonkin verran. Teatterit voivat tilata kauden 2014-2017 kortit tiistaihin 26.11. mennessä edullisempaan hintaan (17 eur/kpl). Teatterikohtainen linkki omaan tilauslomakkeeseen on toimitettu teattereiden henkilöstövastaavalle, joka huolehtii oman teatterin tilauksista talon sisällä.

Myöhemmin kortteja voi tilata STEFI:n nettisivuilta löytyvän tilauslomakkeen avulla ja kortit maksavat 20 eur/kpl.

Kenelle kortin voi tilata?

Teatteri voi tilata teatterikortin työntekijälleen tai teatterin edustajalle, joka ei saa vastaavaa ammattilaiskorttia oman ammattijärjestönsä kautta, esim. Teatteri- ja mediatyöntekijät ry (Teme), Näyttelijäliitto ja Sunklo. Korttia ei myönnetä freelancereille ja eläkeläisille.

Millainen kortti on ja mitä etuja sillä saa?

Teattereiden toivotaan myöntävän korttien haltijoille ammattilaisalennuksia omien käytäntöjensä mukaan. Teatterikortilla saa etuja myös ulkomailla. Lista STEFI:n ja Teatterikeskuksen jäsenteattereiden myöntämistä korttieduista löytyy osoitteesta www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/teatterikortti.

Lipunmyyntien tueksi teattereille toimitetaan pdf-mallit uusista ammattilaiskorteista sekä Temen jäsenkortista myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja:
Taija Lähdetie
järjestösihteeri
Puh. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatteri.fi

Kuva: Kouvolan teatteri