23.10.2013 Tiedotteet

Vuoden Teatteri 2014 -kilpailun voittajan ratkaisee Seela Sella

Suomen Teatterit ry:n Vuoden Teatteri 2014 –kilpailun arvovaltaisena diktaattorina toimii näyttelijä Seela Sella. Kilpailun raati valitsee finaaliin kahdesta viiteen ehdokasta, joiden joukosta Sella tekee valintansa.

Kilpailun raadissa ovat mukana Tampereen Työväen Teatterin taiteellinen johtaja Maarit Pyökäri, Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki sekä viime vuoden voittajan Teatteri Jurkan puheenjohtaja Pasi Lampela. Lisäksi mukana on Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Voittaja julkistetaan Teatteripäivien 9.-10.3.2014 yhteydessä Helsingissä järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Teatterit voivat toimittaa ehdotuksia kilpailuun järjestösihteerille 20.12.2013 saakka, mutta erillistä hakukierrosta ei tänä vuonna järjestetä.

Vuoden Teatteri -palkintoa on jaettu jo vuodesta 1997 alkaen. Tunnustuksella Suomen Teatterit ry nostaa esiin vuosittain suomalaisen ammattiteatterivalion, joka on erityisen ansioitunut elämysten tuottamisessa yleisölle, edistänyt paikkakuntansa taidekulttuuria, toiminut esimerkillisenä työyhteisönä henkilökunnalleen tai toteuttanut muuta erityistä tehtävää toimintaympäristössään.

Lisätietoja Vuoden Teatteri -kilpailusta: www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/kilpailut.

Lisätietoja:
Taija Lähdetie, järjestösihteeri
p. 09 2511 2150
taija.lahdetie@suomenteatterit.fi

Kuva: Laura Malmivaara