13.2.2014 Tiedotteet

Ministeriö aikoo antaa keväällä esityksen valtionosuusjärjestelmän kehittämisestä

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti teatteri-, orkesteri- ja museoalan edustajille kuulemistilaisuuden kulttuurilaitosten valtionosuuden kehittämiseen liittyvistä suunnitelmista keskiviikkona 12.2. Tilaisuudessa oli läsnä laaja joukko kulttuurilaitosten ja järjestökentän edustajia.

Tilaisuudessa käytiin keskustelua erityisesti helmikuun alussa julkistetun uuden kannustavuusjärjestelmän mukaan lasketun koelaskennan tuloksista. Teattereilla on edelleen mahdollisuus tutustua tuloksiin oheisen linkin kautta OKM:n sivuilla.

Koelaskenta perustuu vuonna 2012 kerättyyn tietoon vos-kulttuurilaitosten toiminnasta. Laitosten pisteytys on toteutettu mittaristomallilla, jota esitellään tarkemmin kyseiseltä web-sivulta löytyvässä ohjeessa. Koelaskennan perusteella ei olla muuttamassa valtionosuuksien tämän hetkistä toteutumista, vaan uuden järjestelmän suunnitellaan vaikuttavan ensimmäisen kerran vuoden 2016 valtionosuuksiin.

Ministeriö suunnittelee antavansa asiassa hallituksen esityksen lainmuutoksesta vielä ennen kesälomaa, uudistuksen saamasta laajasta kritiikistä huolimatta. Asiaa käsitellään Suomen Teatterit ry:n vuosikokousseminaarissa keskiviikkona 23.4. Tilaisuuteen tulee ministeriöstä asiaa esittelemään kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
Puh. 09 2511 2150, 040 153 1415
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi

Kuva: Kemin kaupunginteatteri, Sound of Music