4.4.2014 Tiedotteet

Balentor järjestää JET-koulutusta teatterinjohtajille

Ensimmäiseen teatterialan JET-koulutukseen haetaan osallistujia. Koulutukseen, jonka on tarkoitus alkaa 19.5.2014 ja joka jatkuu syksyyn 2015 saakka, voivat ilmoittautua ammattiteattereissa työskentelevät johtajat.

Alustavat ilmoittautumiset tehdään Balentorille, joka selvittää osallistujan mahdollisuuden saada oppisopimustukea koulutuksen kustannuksiin.

Teatterinjohtajakoulutuksen kehittämisestä on käyty keskusteluja pitkään. JET eli johtamisen erikoisammattitutkinto teatterin johdolle tarkoittaa monipuolista koulutuskokonaisuutta, joka työssäolevilla teatterijohtajilla on mahdollisuus suorittaa näyttötutkintona työnsä ohessa noin puolentoista vuoden mittaisen valmennusohjelman aikana. Ohjelma sisältää muutaman kuukauden välein järjestettäviä eri johtamisen osa-alueisiin keskittyviä valmennuskokoontumisia, johtamisarviointeja sekä pääosin kirjallisista näytöistä koostuvan näyttötutkinnon suorittamisen.

Yksi keskeinen ja houkutteleva syy johtajakoulutuksen toteuttamiseen tässä muodossa on sen kustannustehokkuus: niissä kaupungeissa, joissa on tarkoitukseen varattuja oppisopimuskoulutuspaikkoja käytettävissä, koulutukseen osallistuminen tulee erittäin edulliseksi, kun oppisopimusratkaisu kattaa koulutuksen kustannukset jopa lähes kokonaan. Ilman oppisopimustukea koulutuksen hinnaksi muodostuu tämänhetkisen arvion mukaan n. 4000-5000 euroa (+alv). Sitova ilmoittautuminen koulutukseen tehdään kun tieto oppisopimustuen mahdollisuudesta on saatu.

Kehotamme kaikkea koulutuksesta kiinnostuneita olemaan pian yhteydessä koulutuksen järjestäjään Balentoriin, jotta mahdollisuudet oppisopimuspaikkoihin saadaan selvitettyä hyvissä ajoin. Paikkakuntakohtaiset oppisopimuspaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Toivomme, että tietoa koulutuksesta jaetaan eteenpäin.

Balentorilla asiaa hoitaa Anne Mero:

Balentor Oy
Anne Mero
Palvelupäällikkö
Puh. 040 417 4247
anne.mero@balentor.fi

Jakelu: 

– Suomen Teatterit ry:n jäsenteatterit
– Teatterikeskus
– Teatterin tiedotuskeskus
– Työväen näyttämöiden liitto
– Tanssin tiedotuskeskus
– Sirkuksen tiedotuskeskus
– Cefisto