4.4.2014 Tiedotteet,Tes-tiedotteet

OKM julkisti tietoa kehyspäätösten vaikutuksesta kulttuurin rahoitukseen vuosina 2015-2018

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkistanut tiedotteen, jossa kerrotaan täsmällisemmin valtionrahoitusta koskevien kehyspäätösten vaikutuksesta hallinnonalan rahoitukseen. 

Tiedotteessa otetaan esille myös taiteen ja kulttuurin määrärahoihin kohdistettavia vähennyksiä. Näiden tarkemmasta kohdentamisesta ei ole tässä vaiheessa vielä tietoa. Tiedotamme kohdentamisesta kun saamme siitä tarkempaa tietoa, mutta on aivan mahdollista, että vähennysten vaikutuksista teatterialan rahoitukseen ei saada täsmällistä tietoa ennen syksyn budjettikäsittelyä.

Ote ministeriön tiedotteesta:

”Taiteen ja kulttuurin määrärahoihin kohdistetaan asteittain 15 miljoonaan euroon nouseva vähennys vuoteen 2017 mennessä. Vähennys vuonna 2015 on viisi, vuonna 2016 kymmenen ja vuosina 2017 ja 2018 15 miljoonaa / vuosi. OKM päättää vähennyksien kohdennuksen.

Veikkausvoittovaroihin kohdistuu vuonna 2015 yhteensä 10 miljoonan euron tuottoarvion pienennys, mistä aiheutuu leikkauksia kuluvan vuoden tasoon nähden taiteeseen ja kulttuuriin 4,3 miljoonaa, liikuntaan 2,8 miljoonaa, tieteeseen 1,9 miljoonaa ja nuorisotyöhön yksi miljoona.”

Tiedotteen voi lukea kokonaisuuudessaan OKM:n sivuilta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
Puh. 09 2511 2150
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi