10.4.2014 Tiedotteet,Teatterialan uutisia

Tanssi kiertää 2014 -hanke toukokuussa Jyväskylässä ja Seinäjoella

Suomen Teatterit ry ja sen tanssiteatterineuvottelukunta ovat olleet mukana valmistelemassa ja tukemassa Tanssin talo ry:n Tanssi kiertää 2014 -hanketta. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa tanssin vetovoimaisuutta Suomessa, edistää tanssiryhmien vakituista kiertuetoimintaa ja tukea alueellisia tanssitoimijoita. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee hanketta.

Hankkeen myötä järjestetään keväällä 2014 Jyväskylän kaupunginteatterissa Alwar Urban –tanssifestivaali 22.-24.5. ja Seinäjoen kaupunginteattereissa Tanssin aalto -festivaali 22.-23.5. Kummatkin festivaalit järjestetään yhteistyössä Tanssin talo ry:n, paikallisten aluekeskusten sekä muiden alueiden tanssitoimijoiden kanssa.

Tapahtumien ohjelmassa on paikkakuntakohtaisesti esimerkiksi seminaareja, paneelikeskusteluja, työpajoja, tanssijamit ja open stage. Lisäksi alueen tanssitoimijat pääsevät esittelemään toimintaansa yleisölle tapahtumamessuilla. Vierailuteoksena festivaaleilla nähdään Kinetic Orchestran Wolfpack (kor. Jarkko Mandelin) ja Jyväskylässä lisäksi Joona Halosen Straight. Lisäksi festivaalien aikana nähdään paikallisten ryhmien esityksiä.

Lisätietoja tapahtumista:

Alwar Urban –tanssifestivaali, Jyväskylä

Tanssin aalto –festivaali, Seinäjoki

Tanssin aalto ohjelma (pdf 598 kt)

Tanssin aalto tanssimessut (pdf 726 kt)

 

Lisätietoja hankkeesta:
Tanssin Talo ry
Projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki
p. 044 5131069
hanna-mari.peltomaki@tanssintalo.fi

Kuva: Kinetic Orchestra / Wolfpack,valokuvaaja Aino Huovio