2.4.2014 Tes-tiedotteet

Täyttöohje museoiden, teattereiden ja orkesterien ilmoitukseen 2013 käyttökustannuksista

Opetushallituksen sivuilta löytyvän käyttökustannuksia koskevan täyttöohjeen sivulla 5 kohdassa 1.2 Muut palkat ja palkkiot todetaan, ettei ostopalveluiden palkoista maksettuja henkilösivukuluja voi enää arvioida.

OKM:stä Katri Santtila ilmoitti, että pääsääntöisesti ohjetta pitäisi noudattaa. Jos kuitenkin on niin, että henkilösivukuluja ei ole ilmoitettu ostopalvelulaskussa ja tällä aikataululla niiden osuutta on takautuvasti mahdoton selvittää, niin Santtila katsoo, että poikkeustapauksissa voidaan arvioida.

Asia kuitenkin tulee huomioida vuoden 2015 osalta siten, että ohjetta tulee noudattaa. Suosittelemme, että vaaditte ohjeen mukaisia palkkatietoja heti kaikissa laskuissa. 2014 vuodesta ministeriö ei erikseen ohjeistanut mitään.

Ohjeet löytyvät oheisten linkkien takaa:

www.oph.fi/rahoitus/valtionosuudet/kyselyt_ja_ohjeet

www02.oph.fi/asiakkaat/rahoitus/kust13/k22_13.pdf

Lisätietoja:
Leevi Mentula, lakimies
Puh. 09 2511 2152, 040 521 8319
leevi.mentula@suomenteatterit.fi