9.4.2014 Tiedotteet

Teatteritekstitysten välityspalvelu –hanke valmistuu kevään aikana

Suomen Teatterit ry viimeistelee parhaillaan yhteistyössä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n ja Kuuloliiton kanssa Teatteritekstitysten välityspalvelu –hanketta, joka julkaistaan kevään 2014 aikana.

Hankkeen myötä Näytelmät.fi -tietokannan yhteyteen on lisätty mahdollisuus teatteritekstitysten tallentamiseen. Jatkossa sekä olemassa olevat teatteritekstitykset että uudet tekstitykset on mahdollista lisätä samaan paikkaan, josta teatteri ostaa näytelmäoikeudetkin. Tämä helpottaa tekstitysten löytämistä ja jatkokäyttöä.

Tekstitystietokanta kattaa sekä kielensisäiset että käännöstekstitykset, joita on mahdollista käyttää sekä muunkielisten että kuurojen- ja kuulovammaisten teatterikatsojien osallistumismahdollisuuksien ja yhdenvertaisuuden parantamiseen näytöksissä.

Lisäksi tekstitysten jatkokäytön mahdollistamiseksi neuvotellaan parhaillaan myös käännösten tekemiseen ja jatkokäyttöön liittyvien ammattilaisten ja järjestöjen kanssa sopimuspohjasta, joka sisältää kohtuulliset jatkokäyttöoikeuksien ehdot ja hinnoitteluperiaatteet eri osapuolille.

Hanketta on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:
Projektisihteeri Iida Turpeinen
Puh. 09 2511 2153
iida.turpeinen@suomenteatterit.fi