16.5.2014 Tiedotteet

Kansainvälisen esittävän taiteen työnantajien kattojärjestön Pearle*:n kokous tuo teatteri- ja orkesterialan edustajat Suomeen

Suomen Teatterit ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry isännöivät kansainvälisenesittävän taiteen työnantajien kattojärjestön Pearle*:n (Performing Arts Employers Associations League Europe) kokousta 23.-24.5. Suomen Kansallisteatterissa Helsingissä.

Pearle new_color

Tapahtumassa puhuvat Pearle*:n edustajien lisäksi Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg, Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta, Suomen Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho sekä Veikkaus Oy:n toimitusjohtajan pääneuvonantaja André Noël Chaker. Kokouspäivien aikana käsitellään työnantajajärjestöjä koskevaa EU-politiikkaa ja –lainsäädäntöä sekä kulttuurialan ajankohtaisia kansainvälisiä aiheita.

Tapaamiseen saapuu yli 40 teatteri- ja orkesterialan työnantajajärjestöjen edustajaa eri Euroopan maasta sekä Venäjältä. Mukana on edustajia Pohjoismaista sekä Belgiasta, Hollannista, Ranskasta, Portugalista, Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Iso-Britanniasta, Virosta, Puolasta, Bulgariasta, Tšekeistä ja Slovakiasta.

Pearle* järjestää alan yhteistyötä edistäviä tapaamisia kahdesti vuodessa eri jäsenmaissa. Nyt vuorossa on järjestyksessään 47. konferenssi. Viimeksi Suomi on isännöinyt tapaamista vuonna 1997.

Esittävän taiteen kattojärjestö Pearle* on perustettu vuonna 1991 kulttuurilaitosten keskusjärjestöksi EU:n alueella. Järjestöön kuuluu jäseniä ja muita liittolaisia yhteensä 46 eri Euroopan maasta sekä Venäjältä ja Australiasta. Kokonaisuudessaan Pearle* edustaa yli 4500 taidelaitosta.

Lisätietoja:

Suomen Teatterit ry
Toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
Puh. 09 2511 2151
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi
www.suomenteatterit.fi

Suomen Sinfoniaorkesterit ry
Toiminnanjohtaja Aila Sauramo
Puh. 09 2709 1414
aila.sauramo@sinfoniaorkesterit.fi
www.sinfoniaorkesterit.fi

Pearle*
www.pearle.ws

STEFI Suosio