11.6.2014 Tiedotteet

Esittävän taiteen työnantajien kattojärjestön Pearle*:n kokous toi Suomeen alan edustajia ympäri Eurooppaa

Suomen Teatterit ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry isännöivät kansainvälisen esittävän taiteen työnantajien kattojärjestön Pearle*:n (Performing Arts Employers Associations League Europe) kokousta Helsingissä toukokuussa 2014.

Kokous järjestettiin Suomen Kansallisteatterissa ja vieraita tapaamiseen saapui 18 maasta. Osallistujia tuli Norjasta, Unkarista, Belgiasta, Ranskasta, Puolasta, Portugalista, Saksasta, Tanskasta, Venäjältä, Iso-Britanniasta, Virosta, Bulgariasta, Hollannista, Tsekeistä, Slovakiasta, Italiasta, Espanjasta ja Suomesta. Viimeksi kyseinen tapaaminen on järjestetty Suomessa 17 vuotta sitten.

Tapahtumassa puhuvat Pearle*:n edustajien lisäksi Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg, Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta, Suomen Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho sekä Veikkaus Oy:n toimitusjohtajan pääneuvonantaja André Noël Chaker. Kokouspäivien aikana käsitellään työnantajajärjestöjä koskevaa EU-politiikkaa ja –lainsäädäntöä sekä kulttuurialan ajankohtaisia kansainvälisiä aiheita.

Esittävän taiteen kattojärjestö Pearle* on perustettu vuonna 1991 kulttuurilaitosten keskusjärjestöksi EU:n alueella. Järjestöön kuuluu jäseniä ja muita liittolaisia yhteensä 46 eri Euroopan maasta sekä Venäjältä ja Australiasta. Kokonaisuudessaan Pearle* edustaa yli 4500 taidelaitosta.

Kuva: Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Makiko Lommi

Lisätietoja:

Suomen Teatterit ry
Toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
Puh. 09 2511 2151
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi
www.suomenteatterit.fi

Suomen Sinfoniaorkesterit ry
Toiminnanjohtaja Aila Sauramo
Puh. 09 2709 1414
aila.sauramo@sinfoniaorkesterit.fi
www.sinfoniaorkesterit.fi

Pearle*
www.pearle.ws