14.8.2014 Tiedotteet

Satua liikkeellä lokakuussa! Kutsumme teatterit juhlimaan Satupäivää

Valtakunnallista Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä 18. lokakuuta. Iltojen pimetessä on aika astua sadun maailmaan. Tervetuloa mukaan kaikki keijujen, peikkojen, haltioiden, jättiläisten, lohikäärmeiden, prinsessojen, prinssien ja varsinkin sammakoiden ystävät!

Satupäivä ilahduttaa tapahtumillaan vuosittain tuhansia lapsia ja nuoria. Viime vuonna sitä vietettiin yhteensä 80 paikkakunnalla yli 200 satutapahtuman ja tapahtumajärjestäjän voimin aina Helsingistä Inariin.

Satupäivän teemana Satua liikkeellä

Satupäivän 2014 teemaksi on valittu Satua liikkeellä. Teemaan liittyen kannustamme tapahtumajärjestäjiä tempaisemaan ja viemään satuja yllättäviinkin paikkoihin – edellisvuosina satu on löytänyt tiensä esimerkiksi kunnanvaltuuston ruokalaan, raitiovaunuun ja Kaapelitehtaan hissiin!

Teatterit ovat perinteisesti olleet näkyvässä roolissa Satupäivän tapahtumajärjestäjien joukossa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Satupäivää on juhlittu teattereissa muun muassa satutuokioiden, kulissikierrosten sekä erilaisten yleisötyöpajojen muodossa.

Osallistu Satupäivään järjestämällä oma satuaiheinen tapahtuma! Kaikenlaiset lähestymistavat ovat tervetulleita ja tyyli vapaa! Teemaa voi toteuttaa kirjaimellisesti järjestämällä vaikkapa liikunnallisia satutyöpajoja. Se ei kuitenkaan velvoita osallistujia, vaan sen tarkoituksena on antaa ideoita ja lähestymistapoja satujen käsittelyyn.

Voit myös katsoa ideoita ohjelmaksi sivuiltamme, josta löytyy koonti viime vuosien mielenkiintoisimmista tapahtumista.

Ideoita Satupäivän viettoon (pdf 1,3 Mt)

Ilmoittaudu mukaan tapahtumajärjestäjäksi 8.10. mennessä

Tänä vuonna Satupäivä ajoittuu lauantaille. Koska koulut ja päiväkodit ovat tärkeässä osassa Satupäivän toteuttamisessa, julistammekin koko edellisen viikon satuviikoksi. Tapahtumajärjestäjät voivat halutessaan toteuttaa Satupäivän tapahtumia ajalla 13.-18.10.

Mikäli teatterinne järjestää satuteemaisen tapahtuman Satupäivänä, ilmoita ohjelmatiedot 8.10.2014 mennessä oheisella lomakkeella tai Satupäivän nettisivuilla. Näin tiedot saadaan mukaan Satupäivän ohjelmakalenteriin ja valtakunnalliseen tapahtumatiedotukseen.

Tervetuloa toteuttamaan kanssamme vinkeää Satupäivää!

Lisätiedot:

Projektisihteeri Iida Turpeinen
info@satupaiva.fi
puh. 09 2511 2153
www.satupaiva.fi
www.facebook.com/satupaiva

Kuva: Sari Airola