16.10.2014 Tiedotteet

Satua liikkeellä! Tule mukaan satuhahmojen paraatiin Satupäivänä 18.10.

Tervetuloa valtakunnallisen Satupäivän paraatiin lauantaina 18.10. Paraati lähtee Helsingin Rautatientorilta kohti Annantaloa klo 12.30. 

Onko vuodessa mielestäsi liian vähän päiviä, joina voi lähteä kaupungille prinsessamekossa tai supersankariasussa? Niin meistäkin! Valtakunnallista Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä 18.10. ja tänä vuonna tarinoiden juhla huipentuu huikeaan satuparaatiin. Tule mukaan satuhahmoksi pukeutuneena tai omana itsenäsi – kaikki satujen ystävät ovat tervetulleita mukaan!

Paraatia johtaa Satupäivän suojelija, näyttelijä Sinikka Sokka. Mukana kulkee lastenkirjakuvittajia satuhahmoineen ja Risto Räppääjä, Tohtori Sykerö ja Maukka ja Väykkä jakavat osallistujille ilmapalloja. Paraatin musiikillisesta annista vastaa improvisaatioduo Katriinamies, joka siivittää kulkueen matkaa improvisoimalla lastenlauluja paraatin osallistujien ehdottamien aiheiden pohjalta. Mukana matkustaa myös satumainen lastenkirjabussi Toukka.

Paraati kulkee läpi kaupungin Rautatientorilta Annantalolle (Annankatu 30), jossa satuhahmot voivat osallistua Sadun nimpparikutsuille lastenkirjakahvila Haitulassa. Ohjelmassa on myös kaikille avoimia satu- ja animaatiotyöpajoja.

Annantalon Satupäivän ohjelma (pdf)

Tervetuloa mukaan kaikki keijujen, peikkojen, haltioiden, jättiläisten, lohikäärmeiden, prinsessojen, prinssien ja varsinkin sammakoiden ystävät!

Satupäivä

Paraati on osa valtakunnallisen Satupäivän ohjelmaa. Vuonna 2014  Satupäivä ilahduttaa satuteemaisilla tapahtumillaan tuhansia lapsia ja nuoria: mukana on yli 150 tapahtumajärjestäjää lähes 60 paikkakunnalta ympäri Suomen. Satupäivän ohjelmatarjonta löytyy kokonaisuudessaan tapahtumakalenterissamme.

Tapahtuman järjestää Satupäivän toimikunta, johon kuuluvat Annantalo, Suomen draama- ja teatteriopetuksen liitto FIDEA, Helsingin kirjailijat – Helsingfors författare ry, IBBY Finland ry  – International Board on Books for Young People, Kuvittajat ry, Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry, Suomen Isovanhemmat ry, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Teatterit ry, Suomen koulukirjastoyhdistys, Suomen Nuorisokirjailijat ry & Teatteri Hevosenkenkä.

Vuonna 2014 Satupäivää ovat tukeneet Alli Paasikiven säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Satupäivän projektisihteeri Iida Turpeinen
info@satupaiva.fi
www.satupaiva.fi
Satuparaatin facebook-sivut

Kuva: Sari Airola