6.11.2014 Teatterialan uutisia

Esitystori.fi tuo saman katon alle esitysten myyjät ja ostajat

Esitystori.fi on uusi maksuton verkkopalvelu, joka tuo saman katon alle niin esittävän taiteen esitysten myyjät kuin ostajatkin. Tietokannan tarkoituksena on palvella sekä esittävän taiteen tilaajia että esitysten tarjoajia. Tietokannan käyttö ja sinne rekisteröityminen on ilmaista.

Näyttökuva 2014-11-6 kello 10.15.37

Verkkopalvelun sivusto Esitystori.fi on avattu marraskuun alussa ja rekisteröityminen on parhaillaan käynnissä!

Kaikille avoin tietokanta auttaa esittävän taiteen ammattilaisryhmiä ja -teattereita löytämään esityksilleen soveltuviaostajia ja yhteistyökumppaneita sekä helpottaa kiertueiden suunnittelua.

Tietokanta myös keventää ostajien työtä tarjoamalla keskitetyn kanavan, jossa voi etsiä esityksiä omiin tapahtumiin ja tiloihin sekä ilmoittaa omista käytännöistään, tarpeistaan ja vaatimuksistaan vierailuesitysten suhteen.

Sivustoa voi käyttää myös ruotsiksi osoitteessa Scenkonsttorget.fi. Esitystorille rekisteröidyt esitykset ja ostajat näkyvät myös Scenkonsttorget-sivulla ja päinvastoin.

Lue lisää Esitystori.fi –hankkeesta: Tiedote 3.11.2014 (778 kt)

Lisätietoja:

Katri Kekäläinen
Projektitiedottaja
KOKIJA – Esittävän taiteen ostajatietokannan kehitysprojekti
+358 40 190 4147
katri.kekalainen@uta.fi

Noora Honkanen
Projektikoordinaattori
KOKIJA – Esittävän taiteen ostajatietokannan kehitysprojekti
+358 50 4136 859
noora.honkanen@uta.fi

Suomeksi: www.esitystori.fi
Ruotsiksi: www.scenkonsttorget.fi
Esitystori YouTubessa
Scenkonsttorget på YouTube

Esitystori.fi -tietokannan ostajapuoli (ent. KOKIJA – Esittävän taiteen ostajatietokanta)  toteutettiin  TEKIJÄ – Teattereiden kiertuejärjestelmä – Turnénätverk for Teater -hankkeen yhteydessä vuonna 2013. Tietokantaan osallistuvat tahot kerättiin Esittävän taiteen ostajamarkkinakartoituksen avulla. Kartoituksen tuloksena tietokantaan saatiin mukaan 107 eri tahoa. Joukossa on teattereita, festivaaleja, kulttuurikeskuksia, kuntien kulttuuritoimia, kouluja ja palvelutaloja ympäri Suomea.

KOKIJA –esittävän taiteen ostajatietokannan kehitysprojektin aikana tietokanta on laajennettu kaksikieliseksi (suomi ja ruotsi) ja se sisältää ostajatahojen lisäksi tiedot myös ajankohtaisista kiertue-esityksistä. Kehitysprojektin päärahoittajana toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen ESR-kehittämisohjelma ja se toteutetaan ajalla 1.3. – 31.12.2014. Hanketta hallinnoi Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskus.