19.11.2014 Blogi

Paraateja, vohvelikestejä ja sadunkerrontaa – Satupäivänä satu näkyi ja kuului ympäri Suomen

Valtakunnallista Satupäivää juhlittiin Sadun nimipäivänä 18.10. ja sitä edeltävällä viikolla. Kaiken kaikkiaan Satupäivä onnistui mainiosti. Mukaan intoutui yli 150 tapahtumajärjestäjää 60 eri paikkakunnalta ja myös teatterit olivat mukavasti edustettuina Satupäivän ohjelmassa.

Paraatin ja sadunkirjoituskilpailun järjestäminen olivat hyvä osoitus siitä, kuinka kohtuullisen pienellä vaivalla ja rahalla voi saada aikaan varsin hauskoja ja näyttäviä tempauksia.

Satuviikolla tapahtui ympäri Suomen

2014-10-18 12.49.29Satuviikolla saattoi muun muassa käydä kuuntelemassa Kansallisteatterin ja Helsingin kaupunginteatterin näyttelijöiden satuhetkiä tai seurata nukketeatterinäytelmän syntyä Nukketeatteri Sammossa. Tampereen Teatterin ja Turun nuorisoteatterin näyttelijät puolestaan jalkautuivat satuilemaan paikkakuntansa kirjastoihin ja Rovaniemen Teatterissa järjestettiin Satupäivän kunniaksi lasten vohvelikestit!

Satupäivä yllätti junamatkustajat

Satupäivä 2014 Rautatieasema copySatupäivän tarkoituksena on tuoda satu kaikkien ulottuville ja päätapahtumassamme päätimme tänä vuonna tempaista ja viedä tarinat näkyvästi keskelle kaupunkia. Satupäivänä Helsingin Rautatieasemalle kohosi matkustajien yllätykseksi ja iloksi satulava, josta käsin Satupäivän toimikunnan kirjailijat, kuvittajat ja näyttelijät kertoivat satuja.

 

Paraati kulki komeasti läpi Helsingin keskustan

Satupäivä 2014 paraati 2Satutempauksen jälkeen Rautatientorilta lähti liikkeelle tapahtuman suojelija Sinikka Sokan johdattama satuhahmojen paraati. Kaikki halukkaat olivat tervetulleita osallistumaan joko satuhahmoina tai omana itsenään ja mukaan satumarssille innostui lähes 300 sadun ystävää, jotka marssivat komeasti keskustan läpi Annantalolle. Siellä osallistujille oli tarjolla Sadun nimpparikutsut ja ohjelmassa oli muun muassa sadunlukua ja maksuttomia työpajoja.

 

 

Satukilpailu innosti lapset kirjoittamaan huimia tarinoita

LaadukNäyttökuva 2014-11-19 kello 13.45.08kaat lastenkulttuuritapahtumat ovat keskeisessä osassa tapahtumaa, mutta tänä vuonna halusimme myös kannustaa lapsia satuilemaan itse. Pyysimme kahta lastenkirjailijaa, Jari Tammea ja Anu Holopaista kirjoittamaan lyhyet sadun alut, jota kutsuimme päiväkodit ja koulut jatkamaan. Teematarinakilpailu oli huikea menestys ja saimme luettavaksemme yli sata huikeaa kertomusta Sadun seikkailuista.

Lasten tarinoissa Satu muun muassa tapasi lohikäärmeitä, dinosauruksia, kummituksia ja poliisin, kävi karkkimaassa ja Hoplopissa, löysi aarteen, sai kasapäin uusia ystäviä sekä meni naimisiin Hulkin kanssa! Satuja luettiin Satupäivän päätapahtumassa Rautatientorilla ja Annantalon taidekeskuksessa ja kertomuksia lähettäneiden kesken arvottiin kustantamoiden lahjoittamia satukirjapalkintoja. Käy lukemassa lasten veikeitä tarinoita Satupäivän sivuilla!

Lämmin kiitos kaikille Satupäivään osallistuneille, yhdessä toimme iloa tuhansille lapsille, nuorille ja aikuisille ympäri Suomen!

Iida Turpeinen
Satupäivän projektisihteeri
Suomen Teatterit ry
www.satupaiva.fi