18.11.2014 Tiedotteet

Markkinointi- ja viestintäkoulutus 2015 lisää tehoa tekstiin ja kirjoitustyöhön

Suomen Teatterit ry:n viestintä- ja markkinointikoulutuksessa 2015 paneudutaan muun muassa kielenhuoltoon sekä oman kirjoittamisen, myyvän tekstin ja verkkomateriaalien kehittämiseen. Koulutus järjestetään 12.-13.5.2015 Kouvolan Teatterissa.

Kouluttajana toimii seniorikonsultti ja toimittaja Jyrki Tuominen Scriptio Oy:sta. Koulutus on suunnattu Suomen Teatterit ry:n jäsenteattereiden henkilökunnalle. Teatterialan muulla henkilökunnalla on kuitenkin mahdollisuus osallistua koulutukseen. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä järjestösihteeriin.

Koulutuksen kuvaus

Tehoa tekstiin ja kirjoitustyöhön –koulutus pureutuu kirjoittamiseen kahdesta näkökulmasta. Perehdymme prosessinomaiseen kirjoittamisen malliin, jonka avulla itse kirjoitustyö voi olla entistä helpompaa, nopeampaa ja samalla myös lopputulokseltaan laadukkaampaa.

Päähuomio kohdistuu kuitenkin lukijaan. Minkälaista tekstin pitää olla, että se olisi lukijalle tehokasta, kiinnostavaa ja ennen kaikkea vaikuttavaa?

Keskitymme hyvään tekstiin ja lukijan huomioimiseen eri viestintäkanavissa, kuten nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä, esitteissä ja tiedotteissa. Opimme, miten verkkoympäristön ja verkkolukijan vaatimukset pitää näkyä tekstin sisällössä ja muodossa.

Vaikuttavuutta ja helppolukuisuutta teksteihin

Tekstilaji ja sen tavoitteet vaikuttavat tekstin rakenteeseen ja ilmaisuun. Mitä elementtejä uutisoiva tai tiedottava teksti vaatii? Miten syntyy myyvä teksti, joka saa lukijan koukkuun?

Vaikuttava teksti perustuu kieleen, joka asettuu lukijan kannalta samalle aaltopituudelle. Käymme koulutuksessa läpi, miten pääsemme irti kapulakielisyydestä ja muusta vaikeaselkoisuudesta. Emme unohda myös työelämässä tarvittavaa oikeakielisyyttä.

Luento-osuuksien lisäksi koulutus rakentuu aidoista esimerkeistä sekä pienimuotoisista harjoituksista, joissa kehitämme ja muokkaamme tekstejä yleensä pareittain tai ryhmissä.

Ohjelma: Tehoa tekstiin ja kirjoitustyöhön 2015 (ennakkotiedote)

Osallistumismaksu: 125 eur/hlö (sis. koulutuksen, materiaalit ja kahvitukset). Lounaat ovat omakustanteisia.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen koulutukseen aukeaa alkukeväällä 2015. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

Koulutuksen tiedot löytyvät myös tapahtumakalenteristamme.

Lisätietoja:
Järjestösihteeri
info@suomenteatterit.fi
puh. 09 2511 2150