13.2.2015 Tiedotteet

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2015 finalistit on valittu

Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n Lasten- ja nuortenteatteripalkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle lastenteatteritoimijalle tai lastenteatterin hyväksi toimineelle taholle tai teolle.

Tänä vuonna palkinnon finalisteiksi nousivat Päivi Aura ja Tanssiteatteri Auraco, Kirsi Siren ja Teatteri Hevosenkenkä sekä Lastennäytelmä Erkat ja Tavikset:

Päivi Aura ja Tanssiteatteri Auraco

Päivi Auran Auraco on omaleimainen tanssiteatteri, jonka lapsille suunnatuissa esityksissä yhdistyvät eri taiteenalat kaikenikäisiä katsojia puhuttelevasti. Auran työssä on mukana vahva yleisötyöaspekti ja hän on aktiivinen tekijä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Auran lapsille ja vanhemmille suunnatuissa koreografisissa esityksissä lapset saavat mahdollisuuden kasvaa tanssin ja teatterin kokijoiksi ja katsojiksi jo vauvasta lähtien.
Tanssiteatteri Auracon sivut

Kirsi Siren ja Teatteri Hevosenkenkä

Kirsi Siren on tehnyt pitkäjänteisesti työtä laadukkaan lastenteatterin puolesta jo vuosikymmenten ajan: Hänen perustamansa Teatteri Hevosenkenkä Espoossa täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Sirenin johdolla Teatteri Hevosenkengästä on muodostunut monikielinen ja kansainvälinen teatteri, joka tuottaa keskimäärin 300 esitystä suomeksi ja ruotsiksi 30 000 katsojalle vuodessa, ja kiertää myös säännöllisesti ulkomailla. Hevosenkenkä on myös edelläkävijä esteettömänä teatterina. Vuonna 2010 teatteri yhdistyi Suomen Lelumuseon kanssa ja yhdessä ne muodostavatkin Suomessa ja maailmalla ainutlaatuisen kokonaisuuden.
Teatteri Hevosenkengän sivut

Erkat ja Tavikset – lastennäytelmä

Salla Taskisen ohjaama ja Paula Salmisen käsikirjoittama Erkat ja Tavikset -lastennäytelmä on erityislapsiin ja –nuoriin keskittyvä onnistunut perinteisiä normeja kritisoiva esitys. Alakoululaisille suunnattu ajankohtainen näytelmä kertoo erityisoppilas Olavista, joka yrittää sopeutua tavalliseen luokkaan. Esityksen aihe sekä visuaalinen ja tekninen toteutus liittävät sen uudella ja koskettavalla tavalla lähelle tämän päivän lasten arkea. Tuottajataho Lilla Villan on uusi kaksikielinen kulttuuritalo Sipoossa, joka esittää uutta kotimaista lasten- ja nuortenteatteria. Anna Simbergin Erkat ja Tavikset – näytelmästä tekemä ruotsinnos on kerännyt paljon kiitosta.
Lilla Villanin sivut

Kilpailun finalisteista ja voittajasta päättää tänä vuonna raati, johon kuuluvat kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, intendentti Yvonne Godhwani Espoon kulttuuripalveluista, taiteellinen johtaja Marja Korhola Tanssiteatteri Raatikosta, Hufvudstadsbladetin teatteritoimittaja Isabella Rothberg ja Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Lasten ja nuortenteatteripalkinnon voittaja ratkeaa sunnuntaina 8. maaliskuuta järjestettävässä iltajuhlassa Koko Teatterissa Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Lasten- ja nuortenteatteripalkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 2008 alkaen, vuodesta 2012 yhteistyössä Suomen Assitej ry:n kanssa. Lisätietoja kilpailusta löytyy Suomen Teatterit ry:n sivuilta.

Lisätietoja:
Suomen Teatterit ry: Järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck, puh. 09 2511 2150, hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi

Suomen Assitej ry: Järjestösihteeri Maiju Talvisto, puh. 044 0866 355, info@assitejfi.org

suomen-teatterit-logo-thumb-2    Assitej