4.2.2015 Tiedotteet

Vuoden Teatteri 2015 – kilpailun finalistit on valittu

Suomen Teatterit ry:n Vuoden Teatteri 2015 -kilpailun finalisteiksi on valittu Seinäjoen kaupunginteatteri, Tanssiteatteri Rimpparemmi, Tero Saarinen Company sekä Wasa Teater.

Kilpailun voittajasta päättää tänä vuonna näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Kari Heiskanen. Finaaliin nousi neljä varsin erilaista teatteritoimijaa ympäri Suomen:

Seinäjoen kaupunginteatteri on taiteellisesti kunnianhimoinen talo, joka nostaa esiin erityisesti paikakallista taidekulttuuria. Ohjelmistossa on ollut runsaasti alueen omasta kulttuurista kumpuavia esityksiä ja kantaesityksiä ja teatteri on avannut aktiivisesti yhteistyötä muiden taidealojen sekä muiden maakunnallisten toimijoiden suuntaan.

40-vuotisjuhlaansa viettävä Tanssiteatteri Rimpparemmi on tärkeä alueellinen toimija, jonka lähtökohtana ovat korkeat laatukriteerit ja aktiivinen kiertuetoiminta, jonka avulla tanssia viedään koko Pohjois-Suomen alueelle.

Tero Saarinen Company on kansainvälinen, laadukas ja korkeatasoinen teatteri, joka on muodostunut vahvaksi brändiksi ja merkittäväksi suomalaiseksi kulttuurivientituotteeksi.

Wasa Teater on talo, jossa henkilökunta viihtyy ja jolla on suuri merkitys omalla alueellaan Pohjanmaalla. Teatterissa tehdään paljon työtä yleisökasvatuksen parissa ja etsitään ennakkoluulottomasti uusia yhteistyömalleja.

Finalistit valitsi Vuoden teatteri -kilpailun raati, johon kuuluivat viime vuoden voittajateatterin, Teatteri Viiruksen taiteellinen johtaja Maria Lundström, Tanssiteatteri Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi, Svenska Teaternin johtaja Johan Storgård, Rovaniemen teatterin johtaja Juha Vuorinen sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Voittaja ratkeaa sunnuntaina 8. maaliskuuta järjestettävässä teatterialan palkintojenjakojuhlassa KOKO teatterissa Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Vuoden Teatteri –palkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 1997 alkaen.

Lue lisää kilpailusta

Lisätietoja:
Suomen Teatterit ry:n järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck
puh. 09 2511 2150, hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi