23.3.2015 Tiedotteet

Teatterit mukaan ilmastonmuutoksen torjumiseen! Earth Hour -ilta lauantaina 28.3.

Kuva:  Aki-Pekka Sinikoski / WWF.

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF.

Tervehdys!

Olemme ryhmittymä esittävien taiteiden tekijöitä, jotka toimivat yhteistyössä ilmastonmuutoksesta tiedottavan Myrskyvaroitus ry:n kanssa. Haluamme edistää myönteistä ja toiveikasta tahtotilaa: Suomen esittävien taiteiden alalle voidaan luoda lisää ilmastoystävällisiä käytäntöjä ja lisää ympäristöteemoja käsittelevää, innoittunutta, sisällyksekästä taidetta.

Nyt meillä on idea! Se liittyy Maailman Luonnonsuojeluliiton kansainväliseen Earth Hour –iltaan, joka on lauantaina 28.3. klo 20.30.-21.30. kunkin maan paikallista aikaa. Earth Hourin aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla sähkövalot. Lisää tietoa www.earthhour.fi

Ehdotamme, että Suomen teatterit huomioivat Earth Hourin teatterialan kollektiivisena kädenojennuksena ilmastonmuutoksen torjumiselle. Huomioiminen voi tapahtua monella tapaa. Mikäli valojen sammuttaminen tunnin ajaksi ei –ainakaan vielä tänä vuonna- onnistu, ne voi sammuttaa symbolisesti vaikkapa minuutin ajaksi, ja myös muuhun aikaan kuin juuri tuon tunnin aikana. Lisäksi meillä on ilo saada käyttöömme teemaan sopiva, noin puolen sivun mittainen teksti näytelmäkirjailija Anna Krogerukselta. Tekstiä voi käyttää illan aikana haluamallaan tavalla. Sen voi esittää tai lukea esimerkiksi ennen esitystä tai väliajan aikana tai sen voi vaikka ripustaa tekstinä yleisölämpiön seinälle tai antaa pieninä kirjeinä mukaan yleisölle. Jos teatterinne osallistuu tapahtumaan, voitte lisätä osallistumisenne mukaan Earth Hour -tapahtumakartalle.

Olemme ylpeitä tästä ideasta, ja vielä ylpeämpiä teistä, jos lähdette mukaan toteuttamaan sen. Aiheutetaan yhdessä hyvä, inhimillinen energiapiikki!

Ryhmittymämme puolesta parhain terveisin,
Lise Holmberg, Helka-Maria Kinnunen, Anu Koskinen, Marjo Lahti, Metsälintu Pahkin, Jaana Pesonen ja Pia Tapio

Myrskyvaroitus ry on ilmastotietoisuuden lisäämiseen tähtäävä yhdistys, jossa muun muassa eri alojen taiteilijat ja asiantuntijat toimivat yhteisen päämäärän puolesta. Yhdistys on riippumaton ja puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lisää tietoa yhdistyksestä ja ilmastonmuutoksesta: www.myrskyvaroitus.fi

Lataa Krogeruksen teksti ”Enon veneessä”

Lisätietoja: www.earthhour.fi