17.8.2015 Lausunnot ja kannanotot

Tanssin Talo turvaa tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden eri yleisöille

Suomen Teatterit ry on valtakunnallinen teattereiden etua ajava organisaatio, jolla on 51 jäsenteatteria eri puolilla Suomea. Jäseninä on kaupunginteattereita, pienempiä ammattiteattereita, nukketeattereita, lastenteattereita, tanssiteattereita, ruotsinkielisiä näyttämöitä sekä Suomen Kansallisteatteri.

Suomen Teatterit ry haluaa ilmaista voimakkaasti tukensa Tanssin Talolle. Tanssin Talo tulee tekemään Suomen oloissa poikkeuksellisen vahvaa toimintaa saatavuuden ja saavutettavuuden edistämiseksi, jolloin uusilla yleisöillä on mahdollisuus päästä käsiksi korkeatasoiseen tanssiin.

Tanssin Talon myötä jo olemassa olevat resurssit ovat paremmin yhteisessä käytössä valtakunnallisesti, sillä talo kokoaa yhteen koko tanssin kentän voiman, niin ammattilaiset kuin harrastajat. Tanssin Talo edustaa myös uudenlaista toimintamallia vos-teatteritoimijoiden rinnalla ja yhteistyössä niiden kanssa, missä se ilman vakituista ensemblea on ketterä verkostotoimija, jonka taidesisällöt tulevat suoraan tanssin kentältä.

Tanssin Talo vastaa hyvin tanssialan voimakkaan positiivisen kehityksen myötä syntyneisiin tarpeisiin. Tanssin Talo työllistää sekä turvaa alan kehityksen jatkumisen ja resurssien järkevän käytön niin tanssitaiteen tekijöiden kuin laajojen yleisöiden tarpeisiin.

 

Kuva: Timo Wright, Personal Symphonic Moment, Zodiak