30.8.2016 Tiedotteet

Ehdota Lasten- ja nuortenteatteritekopalkinnon 2017 saajaa! / Barn- och ungdomsteaterpriset 2017 – Föreslå prismottagare!

Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2017 saajaksi. Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos/ruotsinnos/saamennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma.

Viimeksi palkinnon voitti elämäntyöstä espoolaisen Teatteri Hevosenkengän johtaja Kirsi Siren.

Palkinnon finalistit ja voittajan valitsee raati, jonka muodostavat Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n valitsemat asiantuntijat. Kilpailuun voi ehdottaa omaa teatteria tai muuta erinomaista teatterialan tekoa perjantaihin 14.10. mennessä ensisijaisesti osoitteeseen info@assitejfi.org tai tarvittaessa postitse merkinnällä:

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2017
Suomen Assitej ry
Meritullinkatu 33 A 35
00170 Helsinki

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteriteko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia, mieluiten sähköisinä linkkeinä. Teatterialan teon on tullut tapahtua suomalaisessa ammattiteatterissa vuosien 2014-2016 aikana. Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan Thalia-juhlassa maaliskuussa 2017.

Lisätietoja kilpailusta Suomen Teatterit ry:n sivuilla.

Tietoa kilpailukutsusta saa mielellään jakaa eteenpäin!

Raadin puolesta,
SUOMEN TEATTERIT – FINLANDS TEATRAR RY ja SUOMEN ASSITEJ RY

Lisätietoja:
Järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck, puh. 09 2511 2150,
hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi
Järjestösihteeri Maiju Talvisto, puh. 044 0866 355, info@assitejfi.org

Barn- och ungdomsteaterpriset 2017 – Föreslå prismottagare!

Suomen Teatterit ry – Finlands Teatrar rf och Assitej Finland rf ber om förslag till Barn- och ungdomsteaterpriset 2017! Priset kan ges till en gärning som på något sätt har att göra med barn- och ungdomsteater. Det kan t.ex. vara en teater, en grupp, en skådespelare eller performer, en regi, ett manuskript, en koreografi, en visuell planering, musik, en översättning till finska/svenska/samiska, ett projekt, ett publikarbete eller en tillställning eller något annat som befrämjat barn- och ungdomsteatern.

Senast har priset getts till Kirsi Siren för hennes livsverk som chef för Teatteri Hevosenkenkä i Esbo.

Finalisterna och prismottagaren väljs av en jury, som består av sakkunniga som utses av Suomen Teatterit ry – Finlands teatrar rf och av Assitej Finland rf. Man kan föreslå sin egen teater eller något annat utomordentligt inom barn- och ungdomsteatern senast fredag den 14.10.2016 i första hand till adressen info@assitejfi.org eller per post med följande text på kuvertet:

Barn- och ungdomsteaterpriset 2017
Assitej Finland rf
Meritullinkatu 33 A 35 00170 Helsinki

Motiveringen ska helst vara högst två sidor och i motiveringen är det bra att nämna åtminstone tre centrala orsaker till varför just denna teatergärning är betydelsefull. Utöver motiveringen kan man bifoga annat material, dock helst som elektroniska länkar. Teatergärningen inom barn- och ungdomsteater ska ha ägt rum på en finländsk professionell teater under åren 2014-2016.

Juryn kan om den så önskar välja finalister utöver de inkomna förslagen. Priset delas ut vid Thalia-festen i mars 2017.

Tilläggsinfo om tävlingen.

Informationen om tävlingen får gärna spridas vidare!

För juryn,
SUOMEN TEATTERIT ry – FINLANDS TEATRAR rf och ASSITEJ FINLAND rf

Tilläggsinformation:
Organisationssakkunnig Hanna-Reetta Schreck, tel. 09 2511 2150, hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi
Organisationssekreterare Maiju Talvisto, tel. 044 0866 355, info@assitejfi.org

Kuva/Bild: Teatteri Hevosenkenkä Tatu ja Patu supersankareina, kuvaaja Pekka Elomaa