21.9.2016 Tiedotteet

Tervetuloa Laadukas lastenteatteri-tapaamiseen Hämeenlinnassa 18.10.!

Valtakunnallinen kokoontuminen on avoin kaikille lastenteatterin ammattilaisille ja siitä kiinnostuneille taidekasvattajille! Sen tavoitteena on jakaa ajatuksia ja kokemuksia siitä, mitä on laadukas lastenteatteri – näkökulmia aiheeseen kuullaan mm. Teatteri Ilmiöstä, Teatteri Hevosenkengästä, Miniteatterista sekä Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön laitokselta ja Teatterikorkeakoulusta.

Laadukas lastenteatteri-tapaaminen on osa Taiteen edistämiskeskuksen lastenkulttuurin teemavuotta #taideonlasten sekä valtakunnallisen Satupäivän ohjelmaa. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton, Suomen Teatterit ry:n ja Fidea ry:n kanssa. Tapaamispaikkana toimii Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX (Keinusaarentie 1, Hämeenlinna).

Ilmoittaudu täällä.

Tapaamisen aikana muotoillaan myös Lastenteatterin manifesti, joka tiivistää yhteisen, kaikille lastenteatterin ammattilaisille suunnatun pohdinnan siitä, miten lastenteatterin maisemaa voisi kehittää valtakunnallisesti sekä millä keinoin voidaan vahvistaa lastenteatterin ammattilaisten asemaa taidekentällä. Manifestin tuottamiseen voi osallistua syyskuun ajan täällä.

Lisätietoja päivitetään myös tapahtuman Facebook-sivulle.

Tiedustelut:
Laura Arala, valtakunnallinen lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus puhelin: 0295 330 884 sähköposti: laura.arala@taike.fi

Kuvan tiedot: Veijo Setälä, Viimeinen delfiini, kuvaaja Päivi Setälä.