19.10.2016 Tiedotteet

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio valitsee Lasten- ja nuortenteatteri -palkinnon 2017 voittajan

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio valitsee maaliskuussa 2017 Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n Lasten- ja nuortenteatteri -palkinnon voittajan. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi ansioituneelle lastenteatteritoimijalle, lastenteatterin hyväksi toimineelle taholle tai alaa edistäneelle teolle. Viimeksi palkinnon voitti elämäntyöstään espoolaisen Teatteri Hevosenkengän johtaja Kirsi Siren.

Palkinnon finalistit valitsee raati, johon kuuluvat vuoden 2015 palkinnon voittaja Kirsi Siren, Oulun Kaupunginteatterin tuottaja Elina Terho, nukketeatteritaiteilija Merja Pöyhönen, kulttuurituottaja Siw Handroos-Kelekay sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi. Lopullisen voittajan finalistien joukosta valitsee tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos/ruotsinnos/saamennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma. Lisätietoa kilpailusta täällä.

Palkinto jaetaan maailman teatteripäivänä 27.3.2017 järjestettävässä teatterialan Thalia-juhlassa Helsingissä.

Lisätietoja:
Järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck, puh. 09 2511 2150,
hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi
Tuottaja Venla Haanpää, puh. 044 0866 355, info@assitejfi.org

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia