25.1.2017 Tiedotteet,Teatterialan uutisia

Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2017 finalistit on valittu!

Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n Lasten- ja nuortenteatteripalkinto myönnetään joka toinen vuosi ansioituneelle lastenteatteritoimijalle tai lastenteatterin hyväksi toimineelle taholle tai teolle. Tänä vuonna palkinnon finalisteiksi on valittu:
– Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian esitys ”Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus”
– Unga Teaternin esitys ”Hamlet sanoi sen kauniimmin”
– Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus

Finalistiperustelut:

Tampereen Työväen Teatteri ja Teatteri Siperia ”Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus”
Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus kertoo kolmasluokkalaisen Vesta-Linnean arjesta. Näytelmä käsittelee nykypäivän lasten ja aikuisten asioita, vaikeitakin, hienovaraisesti ja syvällisesti. Ohjaaja Miika Murasen ohjaus yhdistettynä Tove Appelgrenin luoman Vesta-Linnea kirjasarjan hurmaaviin hahmoihin ja erinomaiseen näyttelijäntyöhön vakuuttaa. Työryhmän motivaatio ja kunnianhimo ovat näkyvää. Esitys on saanut hyvän vastaanoton ja yleisö elää mukana. Saavutettavuuteen on myös panostettu ja näytelmästä on esimerkiksi järjestetty esityksiä erityisherkille lapsille.
Lisätietoa TTT:n sivuilla ja Teatteri Siperian sivuilla.

Unga Teatern ”Hamlet sanoi sen kauniimmin”
”Hamlet sanoi sen kauniimmin” kertoo tarinan kolmesta nuoresta, joita elämä on kohdellut kaltoin. Sirkuksen saapuessa kaupunkiin tunnelin päässä alkaa kuitenkin näkyä valoa. Hyperfyysinen esitys on syntynyt yhteistyössä huostaanotettujen nuorten kanssa, ja se hyödyntää sirkustemppuja ja akrobatiaa esittäessään nuorten hurjaa kohtaloa. Musiikki, huumori ja rohkeat karnevaalitemput kulkevat punaisena lankana esityksen läpi. ”Hamlet” on vaikuttava ja taidokas, ja käsittelee tärkeää aihetta väkevästi. Mahtava elämys!
Hamlet sanoin sen kauniimmin ruotsinkielinen esitys Hamlet sade det vackrare  kantaesitys oli Wasa Teaternissa 26.9.2014. Lisätietoa täällä.

Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus
Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkukset ovat perinteikkäitä ja taiteellisesti korkealaatuisia suuren yleisön vuosittaisia esityksiä. Talvisirkus ovat nykysirkusta parhaimmillaan. Sen esiintyjät koostuvat kansainvälisistä, huipputaitavista sirkusartisteista. Myös monet suomalaiset sirkustaiteilijat ovat aloittaneet uransa juuri Talvisirkuksesta. Talvisirkusta on esitetty Helsingissä vuodesta 1994 lähtien ja siitä on muodostunut monille koko perheen joulunajan perinne. Samaan aikaan myös uudet yleisöt löytävät joka vuosi Talvisirkuksen pariin.
Lisätietoa täällä.

Palkinnon finalistit valitsi raati, johon kuuluivat vuoden 2015 palkinnon voittaja, Teatteri Hevosenkengän perustaja ja johtaja Kirsi Siren, Oulun Kaupunginteatterin tuottaja Elina Terho, nukketeatteritaiteilija Merja Pöyhönen, kulttuurituottaja Siw Handroos-Kelekay sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Palkinnon voittajan valitsee tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Palkinto jaetaan Maailman Teatteripäivänä 27. maaliskuuta järjestettävässä Thalia-juhlassa Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Lasten- ja nuortenteatteripalkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 2008 alkaen ja vuodesta 2015 yhteistyössä Assitej ry:n kanssa. Lisätietoja kilpailusta täällä.

Lisätietoja:
Suomen Teatterit ry: Järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck, puh. 09 2511 2150, hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi
Assitej ry: Tuottaja Venla Haanpää, info@assitejfi.org

Kuva: Talvisirkus Muisti, Joona Pettersson.