6.2.2017 Teatterialan uutisia

Läntinen tanssin aluekeskus on Suomen Teatterit ry:n uusi jäsen

Suomen Teatterit ry:n hallitus on hyväksynyt järjestön uudeksi jäseneksi Läntisen tanssin aluekeskuksen. Suomen Teatterit ry:n jäseniä ovat nyt Suomen Kansallisteatteri sekä 51 eri tavoin säännöllisen valtion rahoituksen piiriin kuuluvaa teatteria ja toimijaa.

Läntinen tanssin aluekeskus (LTA) on yksi seitsemästä Taiteen edistämiskeskuksen tukemasta tanssin aluekeskuksesta. Aluekeskustoiminnan keskeiset tavoitteet ovat toimialan kehittäminen, tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden alueellinen ja sosiaalinen edistäminen sekä tanssitaitelijoiden työllisyyden parantaminen. Kehittämistyö perustuu tanssitaiteen erityispiirteiden perinpohjaiseen tuntemukseen, ja se tähtää monialaisen ja korkealaatuisen yhteistyön ja osaamisen edistämiseen yhteiskunnassa. Läntinen tanssin aluekeskus toimii työnantajaorganisaationa freelancetanssitaiteilijoille. LTA tarjoaa freelancetaiteilijoille lähemmäs 200 työtilaisuutta vuodessa. Se tarjoaa nykytanssin tekijöille kokoavan toimintayhteisön ja tuotanto-organisaation ja yleisölle monimuotoisia kohtaamispintoja tanssitaiteeseen.

Lisätietoa LTA:n sivuilla.

Tanssitoimijat ovat Suomen Teatterit ry:n jäsenistössä vahvasti edustettuina ja Läntinen tanssin aluekeskus on Suomen Teatterit ry:n jäsenistön 12. tanssitoimija. Edellinen Suomen Teatterit ry:n jäseneksi liittynyt tanssin kentän edustaja oli Zodiak – Uuden tanssin keskus syksyllä 2014.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
Suomen Teatterit ry
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi
Puh. 09 2511 2151
www.suomenteatterit.fi

Kuva: Läntinen tanssin aluekeskus, ”Kesäkulkurit”, Riikka Campomanes.