26.4.2017 Tes-tiedotteet

Verottajan ennakkopäätökset työkorvauskysymyksiin

Rauman kaupunginteatteri on pyytänyt verohallinnolta ennakkopäätöksiä verokohteluun lavastussuunnitelusta, jossa lavastaja tekee 3 lavastusta vuosittain, pukusuunnittelusta, jossa osuuskunta tekee 3 pukusuunnittelua (pääosin yksi henkilö) ja ohjauksesta, jossa ohjaaja tekee ohjauksen ja dramatisoinnin yhteen näytelmään.

Ennakkopäätöksissään verohallinto katsoi, että palkkiot voidaan maksaa työkorvauksina voimassaolevan verohallinnon ohjeen mukaisesti. Ennakkopäätökset on annettu vain näitä yksittäisiä sopimuksia koskien, mutta niistä voidaan tehdä johtopäätös, että samaan ratkaisuun päädyttäisiin muissakin tapauksissa. Näihin tehtäviin voidaan siten palkata yhtiöitä ilman merkittävää riskiä, että verottaja tulkitsisi kyseiset sopimukset työsopimuksiksi.

Lisätietoja:

Lakimies Leevi Mentula

p. 040 521 8319, etunimi.sukunimi@suomenteatterit.fi