30.5.2017 Tes-tiedotteet

Muusikkojen työaikakokeiluun etsitään teattereita

Osana edellisen vuoden kilpailukykysopimus-ratkaisuja Suomen Teatterit ry ja Suomen Muusikkojen liitto sopivat kokeilusta, jolla pyritään yhdenmukaistamaan teatterialalla työskentelevien esiintyvien tilapäisten muusikoiden työehtoja muiden esiintyvien taiteilijoiden työehtojen kanssa.

Ehdotettuihin muutoksiin lukeutuu mm. se, että teatterimuusikoiden työvuorokohtainen enimmäistyöaika saatettaisiin vastaamaan näyttelijöiden ja tanssijoiden vastaavaa. Yhdenmukaistamista on tarkoitus kokeilla ammattiteattereissa tehtävissä produktioissa, jotta muutosten vaikutukset niin tuotannon valmistamisen kuin esittämisen suunnitteluun ja kustannuksiin sekä teatterimuusikoille kertyviin ansioihin ovat riittävästi tiedossa, kun muutosten toteuttamista tulevissa työehtosopimuksissa harkitaan.

Kokeilun toteuttamiseksi toivomme löytävämme kokeiluun noin viidestä kymmeneen ammattiteattereihin syksylle 2017 suunniteltua tuotantoa, joissa työskentelevien freelance-muusikoiden suunnitelluista työajoista ja palkkauksesta voitaisiin sopia kokeilusopimuksen nojalla hiukan nykysäännöistä poikkeavasti. Asiassa ei ole minkäänlaista haittaa siitä, vaikka tuotantojen aikataulut ja sopimukset olisi mahdollisesti jo lyöty lukkoon. Kokeilun kannalta meille on hyötyä myös vertailevasta tiedosta siten, että voimme verrata jo toteutettua suunnitelmaa suhteessa kokeiluun, ja arvioida olisiko teatteri suunnitellut tuotannon toisin, mikäli työaikasäännöstö olisi ollut toisenlainen.

Yhteydenotot ja tiedustelut asiassa Tommi Saarikivelle:
tommi.saarikivi(at)suomenteatterit.fi
p. 0401531415