21.9.2017 Tes-tiedotteet

Gramexin korvauksiin korotuksia

Gramexin edustaman musiikin määrä kasvaa

Keväällä 2015 voimaan astuneen lainmuutoksen seurauksena Gramexin edustaman musiikin määrä on kasvanut. Aikaisemmin englantilaisen tuottajan USA:ssa tallentamista ääniteistä ei tarvinnut suorittaa korvauksia esimerkiksi radiosoitoissa, mutta muutoksen seurauksena myös eurooppalaisten äänitteiden tekijöiden Euroopan ulkopuolella tallentamat äänitteet tulevat Gramexin edustuksen piiriin. Lainmuutos koskee ainoastaan julkista esittämistä eri yhteyksissä kuten mm. taustamusiikkia asiakastiloissa, ravintoloissa, kampaamoissa, liikuntapaikoissa, liikennevälineissä jne.

Korvauksia korotetaan

Gramex on neuvotellut taustamusiikkiasiakkaita edustavien toimialajärjestöjen kanssa korvausten tarkistamisesta vuosina 2018 ja 2019. Muutoksen seurauksena julkisen esittämisen korvauksia tarkistetaan vuonna 2018 + 2,3 % ja vuonna 2019 + 2,0 %. Tämän lisäksi vuoden 2018 korvauksissa huomioidaan ansiotasoissa ja elinkustannuksissa tapahtunut kehitys + 0,3 %. Korvausten tarkistus koskee kaikkia Gramexin julkisen esittämisen asiakkaita ja toimialoja.

Taustamusiikkiluvat myy Musiikkiluvat.fi

Gramexin taustamusiikki-, tallennus- ja musiikkivideoluvat myy ja asiakaspalvelun tuottaa Gramexin ja Teoston puolesta Musiikkiluvat.fi, joka tarjoaa saat apua ja lisätietoja musiikin käyttölupiin ja korvauksiin liittyvissä asioissa.

Lisätiedot: gramex.fi

Kuva: Leonie Wise, Unsplash