30.9.2017 Teatterialan uutisia

Teattereiden johtamisvalmennus käynnistyy!

Teatterit tarvitsevat johtamisvalmennusta ja tukea muutoksien läpivientiin. Teattereilta saamiimme yhteydenottoihin perustuen käynnistämme yhteistyössä Balentor Oy:n kanssa neljännen teatterien johdolle ja esimiehille suunnatun valmennusohjelman (JET-koulutus) tammikuussa 2018.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kaikille teatterissa työskenteleville johto- ja esimiestehtävissä toimiville, joilla on vähintään yksi nimetty alainen. Valmennus sopii niin ylimmälle johdolle, kuin tuotannon esimiehille. Ohjelmaa on toteutettu tähän mennessä jo kolme kertaa, ja siitä on valmistunut yhteensä n. 50 teatterialan johtajaa.

Ohjelman sisältö

Valmennus on kerännyt suuren määrän positiivista palautetta niin teatterimaailmaan räätälöidyn sisältönsä ansiosta kuin käytännönläheisten johtamistyökalujen antamasta avusta teatterin arkeen. Samalla ohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet verkostoitua muiden teattereiden johdon ja esimiesten kanssa sekä vaihtaa hyviä käytäntöjä. Valmennuksista saatu hyvä palaute on syynä siihen, että käynnistämme ohjelman jo neljättä kertaa.

Ohjelman sisältöalueita ovat mm. strateginen johtaminen, talouden johtaminen teatterissa, ihmisten johtaminen, muutoksen ja kehityksen johtaminen sekä asiakkuudet ja verkostot sekä niiden hyödyntäminen. Valmennuksen suorittaneet saavat johtamisen erikoisammattitutkinnon. Valmennusohjelman kesto on 1,5 vuotta.

Hinta

Osallistujakohtainen hinta on 4500€ (noin 1500€/vuosi).
Osallistujille on mahdollista anoa oppisopimusrahoitusta kattamaan valmennuksesta aiheutuvat kulut. Ilmoita, tarvitsetko oppisopimusrahoitusta valmennukseen osallistumiseen, selvitämme rahoitusmahdollisuuden puolestasi. Oppisopimuspaikkojen määrä vaihtelee vuosittain ja alueittain.

OSALLISTUJAT VALMENNUKSEEN VALITAAN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTYKSESSÄ!

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu, ja ilmoittautua voi nyt lokakuun loppuun 31.10.2017 saakka. Voit myös ilmoittaa alustavan kiinnostuksesi.

Huomio!
Aikaisemmista teattereiden johtamisvalmennuksista poiketen tulevaan Teatteri Jet 4 ohjelmaan voivat osallistua myös ohjaajat tai muut teatterin johtotehtävissä olevat henkilöt, joilla ei ole nimettyjä alaisia. Tällaisessa tilanteessa osallistuja voi osallistua johtamisvalmennukseen, mutta johtamisen erikoisammattitutkinto suoritetaan vasta, kun henkilö on virallisessa esimiesroolissa. Toimintatapa mahdollistaa siis koko koulutukseen osallistumisen, mutta tutkinnon suorittaminen tehdään vasta esimiesroolin yhteydessä. Valmennukseen osallistuminen tätä mallia hyödyntäen on hinnaltaan 3200€/osallistuja (ei oppisopimusmahdollisuutta) , valmennusmaksu voidaan kuitenkin suorittaa 3:ssa erässä 1 erä/vuosi. Lisätietoja tästä toteutustavasta antaa ohjelman vastuuvalmentaja Suvi Tuominiemi (suvi.tuominiemi@balentor.fi).

Koulutus järjestetään yhteistyössä Balentor Oy:n kanssa.

Lisätietoja:

Balentor Oy, Suvi Tuominiemi, suvi.tuominiemi@balentor.fi, 050 361 6016

Suomen Teatterit ry, Hanna-Reetta Schreck, hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi