18.12.2017 Tiedotteet

Cirko – Uuden sirkuksen keskus Suomen Teatterit ry:n jäseneksi

Cirko – Uuden sirkuksen keskus ry valittiin joulukuussa Suomen Teatterit ry:n jäseneksi. Cirko on ensimmäinen sirkusalaa edustava jäsenemme. Toiminnanjohtajamme Tommi Saarikivi kommentoi päätöstä huomauttamalla, että Suomen Teatterit perustettiin alkujaan nimellä ”Näyttämöiden liitto”, joten yhä laajempi näyttämötaiteen kirjon edustaminen istuu hienosti järjestömme perusajatukseen.

Cirko on työskennellyt suomalaisen nykysirkuksen edistämiseksi ja kehittämiseksi vuodesta 2002 alkaen. Vuonna 2011 Helsingin Suvilahteen avattiin Cirkon sirkustalo, joka tarjoaa 1400 neliötä työskentely- ja esitystiloja uuden sirkuksen tarpeisiin. Cirkon esitystoiminta tavoittaa runsaat 12 000 katsojaa vuodessa. Ohjelmistossa on niin kotimaisia kantaesityksiä ja uusintoja kuin kansainvälisiä vierailuja.

Vuosittain Cirkossa harjoittelee ja esiintyy noin 20 ammattilaisryhmää ja satakunta sirkustaiteilijaa. Lisäksi se toimii kansainvälisten nykysirkusryhmien kiintopisteenä Suomessa. Cirkon omaan henkilökuntaan lukeutuu 5 henkeä.

Keskus ylläpitää tiloissaan myös residenssitoimintaa: vuoden 2017–2018 residenssiohjelmaan on valittu yhteensä 16 taiteellista työryhmää, jotka saavat Cirkon tilat käyttöönsä 2–4 viikon mittaisten periodin ajaksi. Cirkon työntekijät tarjoavat residenssiryhmille ja –taiteilijoille lisäksi teknistä, taiteellista ja tuotannollista mentorointia.

Toivotamme Cirkon lämpimästi tervetulleeksi jäsenperheeseemme!

Lue lisää: Cirkon kotisivut