11.1.2018 Blogi

Häirintä, vallan väärinkäyttö ja moderni näyttämötaiteen työyhteisö

Seksuaalinen häirintä työelämässä on ollut vuodenvaihteen molemmin puolin kuuma puheenaihe monilla aloilla. Aihe on ollut huomattavan näkyvästi esillä uutisotsikoissa myös kulttuurin ja taiteen kenttää koskien. Sosiaalisen median #metoo-kampanjan käynnistämä keskustelu käy vilkkaana, ja niin sen pitääkin. Keskustelussa esille nousseet esimerkit häirinnästä niin työtilanteissa kuin myös esimerkiksi työhaastatteluihin liittyen ovat olleet erittäin karua kuultavaa.

Seksuaalinen häirintä ja siihen liittyvät erilaiset työelämässä toteutuneet väärinkäytökset tulee saada nostettua esille ansaitsemallaan perusteellisuudella niin, että syntyy uudenlainen toimintakulttuuri, joka

  1.  tunnistaa paremmin tilanteet, joissa häirintää tapahtuu, ja kannustaa matalalla kynnyksellä reagoimaan ja keskustelemaan tilanteissa, jotka koetaan epäsopivaksi käytökseksi tai toiminnaksi työssä;
  2. ylläpitää työyhteisössä aktiivisesti käytäntöjä ja toimintaohjeita, joita noudatetaan häirintään puuttumisen helpottamiseksi – myös sen jälkeen, kun #metoo-kampanjan synnyttämä vilkas keskustelu aiheen ympärillä on rauhoittunut; ja
  3. tunnistaa nykyistä paremmin potentiaaliset tilanteet, jotka voidaan kokea eri tavoin korostetun intiimeiksi ja/tai johtaa asetelmaan, joka koetaan häiritseväksi. Näiden tilanteiden parempaan hallintaan tähdäten ja väärinkäytösten ja häirinnän ehkäisemiseksi tulee luoda käytäntöjä, jotka suojelevat seksuaaliselta häirinnältä ja tilanteilta, joissa väärinkäytöksiä voi toteutua esimerkiksi roolittamiseen tai työhönottoon liittyen.

Suomen Teatterit ry:n hallitus on päättänyt esittää näiden ongelmien ratkaisemista yhteistyössä muiden näyttämötaiteen alan toimijoiden kanssa. Asiaa aletaan valmistella alan järjestöjen yhteistyönä, ja tiedotamme työn edistymisestä. Aihetta käsitellään myös Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksessa huhtikuussa Porin teatterissa.

Tammikuun viimeisinä päivinä työmarkkinajärjestöjen huomio on vielä hetken työehtosopimusten neuvotteluissa edellisten sopimusten päättyessä 31.1. Raportoimme myös sopimusneuvottelujen edistymisestä lisää lähiviikkoina.

Menestyksekästä uutta vuotta 2018 toivottaen,

Tommi Saarikivi, toiminnanjohtaja

Suomen Teatterit ry