18.4.2018 Teatterialan uutisia

Häirintä puhutti vuosikokouksessa

Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksessa Porissa käsiteltiin 18.–19.4.2018 näyttämötaiteen alan ajankohtaisia aiheita. Ammattiteattereiden kanta talven aikana käytyyn keskusteluun taidealoilla esiintyneestä seksuaalisesta häirinnästä on selkeä: häirintää ei tulla teatterialalla enää sallimaan.

Seuraavaksi tehtävämme on luoda yhteistyössä näyttämötaiteen järjestöjen kanssa alalle uudenlaisia pelisääntöjä ja toimintakulttuuri, joka ehkäisee jatkossa tehokkaasti esille tulleiden kaltaisia väärinkäytöksiä. Tavoitteena on entistä tasa-arvoisempi ja tasavertaisempi teatteriala.

Vuosikokouksen avoimessa yleisöseminaarissa häirintä ja tasa-arvoasioista oli alustamassa Malin Gustafson Ekvalita Oy:sta: #metoo-kampanja nosti esiin alan ongelmat, mutta mikä on seuraava askel tilanteen korjaamiseksi ja psykologisesti turvallisen työyhteisön rakentamiseksi?

Katso videotaltiointi Malinin esityksestä

”Nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle” -tietopaketti