16.8.2018 Tiedotteet

Maria Leivonen Suomen Teatterit ry:n järjestöasiantuntijaksi

Järjestöasiantuntijamme Hanna-Reetta Schreck jää syksyn ajaksi opintovapaalle. Hänen tehtäviään hoitaa vuoden loppuun asti Maria Leivonen.

Lämpimästi tervetuloa Suomen Teatterit ry:hyn! Mitkä ovat ensitunnelmat teatterijärjestössä työskentelystä?

Työt lähtivät mukavasti käyntiin Tampereen Teatterikesän helteisessä tunnelmassa ja mielenkiintoisissa teatterialaa koskevissa seminaareissa. Samalla pääsin tutustumaan STEFI:n sidosryhmiin ja moneen tulevaan yhteistyökumppaniin. Hyvissä tunnelmissa siis!

Kerro hieman itsestäsi. Minkälaisia hommia olet aiemmin tehnyt ja mitä kautta teatteriala on tullut tutuksi?

Tuon järjestöön lisää Turku-vahvistusta, eli reissaan töihin kotikaupungistani Turusta. Työurani tehtävät ovat liittyneet aina jollain tavalla esittävien taiteiden alaan mm. Läntisessä tanssin aluekeskuksessa, Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeessa Turussa (2011) ja Linnateatterissa. Ensin minusta oli tulossa ammattinäyttelijä, mutta päädyin lopulta opiskelemaan tuottajaksi Turun AMK:n taideakatemiassa. Olen turkulaisen vapaan kentän teatteriryhmä Kolmannen Tilan jäsen, jossa tehtävänkuvaani on kuulunut myös näyttelijäntyö!

Mitä odotat tulevalta syksyltä?

Työrupeama STEFI:ssä avaa varmasti uudella tavalla teatterialan kulttuuripoliittisia kysymyksiä, päällimmäisenä mielessä on VOS-uudistus ja siihen liittyvät asiat. Odotan innolla uusien ihmisten ja sidosryhmien tapaamista.

Kerro jonkin mieleen jäänyt teatteri/tanssi/sirkuselämyksesi?

Puhuimme tästä juuri viime viikolla Tampereen teatterikesässä ja muistan edelleen elävästi Ryhmäteatterin tekemän Taru Sormusten Herrasta Suomenlinnassa 80-luvun lopussa, jolloin olin ehkä juuri täyttänyt 10 vuotta. Teatterielämys Suomenlinnan ympäristössä oli lapselle huikean hieno! Tykkään käydä katsomassa myös nykytanssia ja mieleen tulee esimerkiksi norjalaisen nykytanssiryhmän Carte Blanchen upea vierailuesitys Turussa vuonna 2011. Esityksen nimi on kyllä jo unohtunut….Ohjaaja Juha Malmivaaran ohjaus Täällä Pohjantähden alla Lahden kaupunginteatterissa oli myös vaikuttava esitys viime vuonna Suomi 100-vuoden ohjelmassa.

Terveisiä jäsenillemme?

Toivotan kaikille jäsenille upeaa alkavaa syksyä ja pian alkavaa näytöskautta. Tapaamisiin palavereissa ja kentällä!

Marian tavoittaa toimistoaikoina numerosta Marian saa kiinni numerosta 020 730 2890 ja s-postitse osoitteesta maria.leivonen(at)suomenteatterit.fi