6.9.2018 Tiedotteet,Teatterialan uutisia

Ehdota Vuoden teatteri 2019 -palkinnon saajaa! Kom med förslag till Årets Teater 2019!

Onko teatterinne erityisen viihtyisä työyhteisö, jossa henkilökunta rakastaa työtään? Oletteko saavuttaneet uusia yleisöryhmiä tai toteuttaneet erityisen onnistuneen ohjelmiston? Onko teatterinne kehittänyt paikallista kulttuurielämää, luonut uudenlaisen toimintamallin tai edistänyt suomalaista näyttämötaidetta muutoin erityisen vaikuttavalla tavalla? Jos vastaus on kyllä, teatterinne saattaa olla Vuoden teatteri 2019.

Suomen Teatterit ry nostaa vuosittain esille suomalaisen teatterivalion valitsemalla Vuoden Teatteriksi ammattiteatterin, joka on ansioitunut toiminnassaan erityisellä tavalla. Palkintoa on myönnetty vuodesta 1996 lähtien.

Ehdota palkinnon saajaa

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset ammattiteatterit ja -tanssiryhmät. Ehdotukset palkinnon saajiksi tehdään sähköisen lomakkeen kautta ja teattereita voi ilmoittaa kilpailuun 5.10.2018 saakka.

Ilmoita teatteri mukaan kilpailuun tämän linkin kautta

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran. Perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteri on erityisen ansioitunut. Kirjallisten perustelujen lisäksi mukaan voi linkata myös teosesittelyitä tai muuta taustamateriaalia valinnan tueksi.

Vuonna 2019 palkittavan teatterin valitsee kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto. Palkinto jaetaan Thalia-gaalassa maaliskuussa.

Lisätietoja kilpailusta. 

Lisätietoja:
Järjestöasiantuntija Maria Leivonen, puh. 020 730 2890,
maria.leivonen@suomenteatterit.fi

Kom med förslag till Årets Teater 2019!

Är er teater en särskilt trivsam arbetsgemenskap där personalen älskar sitt arbete? Har ni nått ut till nya publikgrupper eller förverkligat en lyckad repertoar? Har er teater utvecklat det lokala kulturlivet, skapat en ny verksamhetsmodell eller främjat finländsk scenkonst på något annat betydelsefullt sätt?
Ifall svaret är ja kan er teater vara Årets teater 2019.

Suomen Teatterit ry – Finlands Teatrar rf lyfter årligen fram den finländska teaterns toppar genom att utse en särdeles meriterad teater till Årets Teater. Utmärkelsen har beviljats sedan år 1996.

Föreslå prismottagare

Alla finländska professionella teatrar och dansgrupper kan delta i tävlingen. Förslagen ska göras genom att fylla i ett elektroniskt formulär senast fredagen den 5.10.2018.

Anmäl er teater via denna länk 

Prismotiveringarna ska helst rymmas på två sidor. I motiveringarna är det bra att nämna minst tre centrala faktorer som belyser varför just denna teater är särdeles meriterad. Vid sidan om de skriftliga motiveringarna kan man bifoga länkar till verkpresentationer eller annat bakgrundsmaterial, som stöd för att just denna teater är värd priset.

Årets Teater 2019 utses av riksdagsledamot Outi Alanko-Kahiluoto. Priset överräcks på den Thalia Galan i mars.

Tilläggsinformation:
Organisationssakkunnig Maria Leivonen, 020 730 2890
maria.leivonen@suomenteatterit.fi