26.10.2018 Tiedotteet

Koulutustarjontamme täydentyy – luvassa mm. webinaareja ja koulutusta tuottajille

Kysyimme jäseniltämme toivomuksia tuleviin koulutuskokonaisuuksiimme liittyen ja olemme suunnitelleet syksyn ja kevään koulutustarjontamme palautteenne pohjalta.

Hallintojohtajapäivän lisäksi luvassa vero- ja tekijänoikeuskoulutusta

Kevään koulutuskalenteri starttaa hallintojohtajapäivällä, joka järjestetään Teatterikulmassa 7.1.2019 (huomioi muuttunut päivämäärä!). Koulutuksessa käymme läpi ajankohtaisia asioita mm. työehtosopimuksiin liittyen. Julkaisemme päivän tarkemman ohjelman pikapuolin.

Hallintojohtajapäivän lisäksi kyselyssä nousi esille toive verotukseen ja tekijänoikeuksiin liittyvien koulutusten järjestämisestä. Aiomme järjestää keväällä koulutuspäivät molempiin aiheisiin liittyen peräkkäisinä päivinä siten, että osallistujat voivat osallistua molempiin koulutuksiin yhdellä kertaa tai halutessaan ottaa osaa vain toiseen.

Koulutusta ensi kertaa myös tuottajille

Sekä viime keväänä tekemässämme jäsenkyselyssä että koulutuskyselyssämme nousi esille toive tuottajien huomioimisessa koulutustarjonnassa. On totta, ettemme ole aiemmin järjestäneet nimenomaan tuottajille suunnattuja koulutuksia. Olemme kuitenkin ottaneet palautteenne huomioon ja järjestämme jatkossa koulutusta myös tuotannon parissa työskenteleville. Ensimmäinen koulutuskokonaisuus toteutetaan nyt marraskuussa yhteistyössä Teatterikeskuksen kanssa. Keskiviikkona 7.11. järjestettävän päivän aiheisiin lukeutuvat muun muassa tuottajan työnkuvan hahmottaminen, ajanhallinta sekä työssä jaksaminen. Koulutus on herättänyt ilahduttavan paljon kiinnostusta ja mukaan ehtii ilmoittautua vielä ma 29.10. saakka. Koulutus järjestetään Teatterikulmassa Helsingissä.

Marraskuussa järjestämämme koulutus on ensimmäinen suunnittelemistamme tuottajille suunnatuista koulutuspäivistä ja hahmottelemme parhaillaan seuraavaa tuottajakoulutusta keväälle 2019. Tuottajien toivomia koulutusteemoja olivat mm. työehtosopimuksiin liittyvät kysymykset ja käytännöt, tuotantoprosessinhallinta- ja johtaminen sekä hyvien käytäntöjen jakaminen. Rakennamme tulevat koulutukset näiden ja marraskuun tapaamisessa esille nousevien toiveiden pohjalta.

Häirintä- ja tasa-arvokoulutuskokonaisuus suunnitteilla OKM:n kanssa

Jätämme marraskuussa Opetus- ja kulttuuriministeriölle hakemuksen rahoituksesta koulutuskokonaisuuden järjestämiseksi häirintä- ja tasa-arvoasioihin liittyen. Osa koulutuskokonaisuuksista järjestetään yhdessä elokuva-alan kanssa ja osa räätälöidään erikseen esittävän taiteen tarpeisiin. Koulutuksissa käsitellään mm. tasa-arvoon työpaikalla liittyvää lainsäädäntöä ja työnantajan velvollisuuksia sekä tasa-arvosuunnitelman laatimista ja soveltamista käytännön arjessa.

Tiedotus- ja markkinointikoulutus täydentyi teatterialan merkonomikoulutuksella

Olemme järjestäneet vuosittain teattereiden markkinoijille ja tiedottajille suunnatun koulutuskokonaisuuden ja seuraava markkinointi- ja tiedotuskoulutus on luvassa Åbo Svenska Teaterissa 16.–17.5.2019.

Tämän lisäksi Markkinointi-instituutti järjestää tänä vuonna ensi kerran teatterialan markkinoijille räätälöidyn merkonomikoulutuksen, jonka osallistujat haarukoitiin Suomen Teatterit ry:n sekä Teatterikeskuksen jäsenteattereista. Laajemmalle ja tutkintoon johtavalle täydennyskoulutukselle näytti olevan runsaasti kysyntää, joten nyt kuulostelemme ensimmäiseen koulutusryhmään osallistuneiden kokemuksia ja harkitsemme niiden pohjalta, tulisiko meidän järjestää vastaavaa koulutusta yhteistyössä instituutin kanssa myös tulevaisuudessa.

Webinaari on tätä päivää

Kyselyssä moni nosti myös aiheellisesti esille sen seikan, että maantieteellisesti laajalla alueella toimivan jäsenistön on välillä paikoin haastavaa matkustaa kouluttautumaan Helsinkiin saakka. Siksi selvittelemmekin parhaillaan mahdollisuutta osallistua koulutuksiimme tulevaisuudessa myös webinaarien muodossa. Webinaarimuoto mahdollistaisi isompiin koulutuskokonaisuuksiin etänä osallistumisen lisäksi myös suppeampien täsmäkoulutusten järjestämisen mm. työehtosopimuksiin ja muihin ajankohtaisiin asioihin liittyen aikaisempaa ketterämmin.

Tulevia koulutuksiamme

7.11.2018: Tuottajapäivä

7.1.2019: Hallintojohtajapäivä

Maaliskuu 2019: Vero- & tekijäinoikeuskoulutus

16.–17.5.2019: Markkinointi- ja viestintäkoulutus

Kuulemme mielellämme koulutustoiveistanne myös tulevaisuudessa. Jos mieleen tulee jokin erityinen aihe, josta toivoisitte meidän järjestävän koulutusta, voitte aina olla yhteydessä järjestöasiantuntijaamme: info(at)suomenteatterit.fi / 020 730 2890.

  • Iida Turpeinen, tiedottaja
Kuva: Drew Graham/Unspash