11.6.2019 Teatterialan uutisia,Tapahtumat

STEFI Tampereen teatterikesässä 9.–10.8.2019

Suomen Teatterit ry on mukana Tampereen Teatterikesässä kahdella seminaarilla.

Pe 9.8.2019 Avoin yleisöseminaari: Mahdollisuuksien tasa-arvo – Onko nykypäivän ammattiteatteri työ- ja uramahdollisuuksiltaan yhdenvertainen?

Suomen Teatterit ry järjestää yhdessä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme ry:n ja Teatterin tiedotuskeskus TINFOn  kanssa Tampereen Teatterikesässä avoimen yleisöseminaarin: Mahdollisuuksien tasa-arvo – Onko nykypäivän ammattiteatteri työ- ja uramahdollisuuksiltaan yhdenvertainen?

Seminaarissa pohditaan laajemmin työelämän näkökulmasta tasa-arvon toteutumisen esteitä ja ongelmia. Key note -puhujana kasvatustieteen professori Kirsti Lempiäinen Lapin yliopistosta. Lempiäinen on tutkinut tieteensosiologiaa ja yliopistotyötä erityisesti sukupuolen, toimijuuden ja feministisen pedagogiikan näkökulmista.

Lisäksi seminaarissa lähestytään aihetta eri teatteriammattien näkökulmasta. Miten tasa-arvoiselta alamme tällä hetkellä näyttää?

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Tapahtuman ohjelma

Aika: perjantaina 9.8.2019 klo 10–12.30
Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso, Lehmus-sali, Pirkankatu 2
Järjestäjät: STEFI Suomen Teatterit ry, TINFO Teatterin tiedotuskeskus ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme ry 

La 10.8.2019 Puheenjohtajaseminaari: Vähemmän hukkaa, enemmän taidetta – Onko lean-filosofiasta lääkkeeksi teattereiden haasteisiin?

Teatterin prosessien ja tuotannon kehittäminen käy yhä tärkeämmäksi, kun julkisten tukien kehitys aiheuttaa tarvetta tehostaa teattereiden taloutta ja etsiä säästökohteita. Kustannushukkaa metsästävä lean-filosofia yhdistetään mielikuvissa usein ensimmäiseksi autoteollisuuteen, mutta sen periaatteita on menestyksekkäästi sovellettu myös muilla aloilla. Ajattelu on saavuttanut maaperää myös esittävän taiteen alalla.

Tapahtuman ohjelma

Aika: lauantaina 10.8.2019 klo 9.30–14.00
Paikka: Tampereen teatteri, Frenckell-näyttämö, Frenckellinaukio 2
Ilmoittautuminen: maanantaihin 5.8. mennessä tämän linkin kautta
Osallistumismaksu: 70 €/hlö sisältää ohjelman ja lounaan. Osallistumismaksu laskutetaan teatterilta.

Tavataan Teatterikesässä!

Lisätiedot
Järjestöasiantuntija 020 7302890 / info@suomenteatterit.fi