31.8.2019 Tapahtumat

Esittävien taiteiden tasa-arvo-, yhdenvertaisuus- ja häirinnän ennaltaehkäisykoulutus – osa II 28.10.2019 ja 5.11.2019

Esittävien taiteiden järjestöt toteuttavat koko kentälle tarkoitetun maksuttoman tasa-arvo-, yhdenvertaisuus- ja häirinnän ennaltaehkäisykoulutuksen. Koulutuksen järjestävät Suomen Näyttelijäliitto, Suomen Teatterit, Teatterikeskus ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto yhteistyössä OKM:n kanssa. Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on varmistaa, että esittävän taiteen kentän (teatteri, tanssi, sirkus) ammattilaisorganisaatioilla on selkeä käsitys työnantajavelvoitteista ja -vastuista liittyen työelämässä tapahtuvaan häirinnän ehkäisyyn ja tasa-arvon sekä yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Koulutuksen ensimmäinen osa järjestettiin toukokuussa, ja se saa jatkoa loka-marraskuussa 2019.

Vaikka lakisääteisesti vain suurimmilta taideorganisaatioilta edellytetään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmia, on koulutusten tavoitteena, että kaiken kokoisilla näyttämötaiteen kentän organisaatioilla on jatkossa kyseiset suunnitelmat sekä niihin liittyvät prosessit käytössään. Koulutuksessa kiinnitetään huomiota myös yhdenvertaisuuden laajempaan toteutumiseen organisaatioissa.

Koulutus on maksuton, ja se on tarkoitettu esittävän taiteen ammattitoimijoille, kuten teatteri-, sirkus- ja tanssialan vakiintuneille organisaatioille. Koulutuksen ensisijaista kohderyhmää ovat organisaatioiden johto, esimiesasemassa olevat, sekä luottamusmies- ja työsuojelutoimijat. Koulutus on työaikaa ja sinne toivotaan osallistujia kaikista henkilöstöryhmistä.

Koulutus toteutetaan kahtena erillisenä kokonaisuutena, jonka sisältöjä valmistellaan alan häirintäselvityksen tehneen OTT Jaana Paanetojan kanssa. Koulutuksen toinen osa, jossa käsitellään muun muassa tarkemmin alan toimintakäytäntöjä ja ammattietiikkaa, toteutetaan jälleen kahtena samansisältöisenä koulutuspäivänä, joiden päivämäärät ovat maanantai 28.10. ja tiistai 5.11.2019.

Koulutuksen toinen osa perustuu ryhmätyöskentelyyn, ja siellä käydään läpi mm. Jaana Paanetojan antaman välitehtävän sisältöjä. Välitehtävään liittyvä asiakirja palautetaan koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Lue välitehtävän ohjeet täältä.

Ilmoittaudu koulutuksen toiseen osaan tämän lomakkeen kautta 7.10. mennessä.

Ajankohta:

Koulutuspäivä 1: Ma 28.10.2019, klo 9-16, KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki.
Koulutuspäivä 2: Ti 5.11.2019, klo 9-16, Lilla Teatern, Eerikinkatu 2, 00100 Helsinki.

Molemmat koulutuspäivät ovat samansisältöisiä – ilmoittaudu siis vain toiseen niistä! Koulutuspäivän ohjelma.

Voit tutustua koulutuksen ensimmäiseen osaan täältä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätiedot:

Hanna-Reetta Schreck
Viestintä- ja yhteyspäällikkö
Suomen Teatterit ry
050 542 0014
info@suomenteatterit.fi