6.9.2019 Tiedotteet

Uusi VOS-työryhmä aloittaa toimintansa – Suomen Teatterit kannustaa kaikkia sidosryhmiä mukaan uudistuksen valmisteluun

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella ehdotus esittävän taiteen valtionosuusjärjestelmän uudistamiseksi. Työryhmään kuuluva toiminnanjohtajamme Tommi Saarikivi kannustaa sidosryhmiä evästämään työryhmän työtä esittämällä näkemyksiään 20.9. järjestettävässä
kick off -tilaisuudessa.

Hallitusohjelmassa 2019-2023 todetaan, että ”toteutetaan taiteen toimintaedellytysten parantamiseksi esittävien taiteiden valtionosuusjärjestelmän uudistus. Uudistus koskee kaikkia esittävän taiteen toimijoita. Uudistuksessa turvataan Svenska Teaternin ja Tampereen Työväen Teatterin asema ja rahoitus kansallisina päänäyttämöinä.” Uudistusehdotuksen valmistelua varten perustetun työryhmän tulee huomioida eduskunnan lausuma ja hallitusohjelman linjaukset.

Valtiosihteeri Tuomo Puumalan vetämään ryhmään kuuluu OKM:n virkamiehiä ja erityisasiantuntijoita sekä muiden esittävien taiteiden etujärjestöjen edustajia. Mukana on myös Suomen Teatterit ry:n toiminnanjohtaja Tommi Saarikivi.

Työryhmän toimikausi päättyy 28.2.2020. Suomen Teatterit ry julkaisee toimikauden aikana verkkosivuillaan Saarikiven puheenvuoroja VOS-työn etenemisestä ja haasteista.

Samalla rohkaisemme kaikkia sidosryhmiä evästämään työryhmän työtä Helsingissä perjantaina 20.9. klo 10-12 järjestettävässä kick off -tilaisuudessa. Tilaisuuden paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätiedot:

Työryhmä valmistelemaan esittävän taiteen rahoitusuudistusta (OKM:n tiedote)

Tommi Saarikivi
Toiminnanjohtaja, Suomen Teatterit ry
tommi.saarikivi(at)suomenteatterit.fi
040 1531415

Kuva: Jussi Toivanen/Valtioneuvoston kanslia