22.9.2020 Stefin uutisia

Itä-Suomen tanssin aluekeskus Suomen Teatterit ry:n jäseneksi

Kuopiossa toimiva Itä-Suomen Tanssin aluekeskus (ITAK) on hyväksytty Suomen Teatterit ry:n jäseneksi syyskuussa 2020.

Itä-Suomen tanssin aluekeskus on tanssitaiteen kehittämiseen monimuotoisesti keskittyvä kulttuuriorganisaatio ja yksi Suomen seitsemästä tanssin aluekeskuksesta. ITAK:n toiminta edistää tanssitaiteen asemaa ja saatavuutta toimialueellaan Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

ITAK hallinnoi ja ohjelmoi omaa ITAK-näyttämöä Kuopiossa ja toiminta pohjautuu monipuoliseen yhteistyöhön taiteilijoiden ja organisaatioiden kanssa niin alueellisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. Organisaation keskeiset toiminnot ovat osatuotanto-, esitys- ja tapahtumatoiminta, alueellinen kiertuetuotanto, monialainen viestintä, yleisötyö, taiteen ammattilaisten vertaistuki- ja mentorointi, ammattilaiskurssi- ja workshoptoiminta, yhteisötanssi ja tanssin soveltava käyttö.

Syyskaudella 2020 ITAK:n toimintaan voi tutustua esimerkiksi ITAK-näyttämöllä, jossa omien osatuotantojen lisäksi nähdään myös valtakunnallisia vierailuesityksiä sekä nykysirkusta. Syyskausi huipentuu marraskuussa järjestettävään nelipäiväisen Yksin Sateessa -nykytanssifestivaaliin Joensuussa.

Lämpimästi tervetuloa joukkoomme, ITAK!