5.10.2020 Tapahtumat

SIIRRETÄÄN! Miksi teemme yhteistuotantoja – ja miten? -seminaarikokonaisuus 24.–25.11.2020 KokoTeatterilla

HUOM! Yhteistuotantoja käsittelevä seminaarikokonaisuus siirretään kokoontumisrajoituksista johtuen myöhemmin keväällä toteutettavaksi. Ilmoitamme uudesta ajankohdasta mahdollisimman pian ja avaamme ilmoittautumisen uudelleen.

Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry, Teatteri 2.0, Klockriketeatern, KokoTeatteri ja Teatteri Metamorfoosi järjestävät kaksipäiväisen seminaarikokonaisuuden yhteistuotannoista esittävän taiteen kentällä. Seminaarissa syvennytään yhteistuotantoihin liittyviin teemoihin ja problematiikkaan esimerkkien, keskustelun ja työskentelyn kautta. Yhtenä tavoitteena on kerätä asiantuntijatietoa ja hahmotella yhdessä sitä, minkälaisia tarpeita ja kehityskohtia havaitsemme mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Ensimmäinen seminaaripäivä on tarkoitettu organisaatioille ja tekijöille, joilla on jo kokemusta yhteistuotannoista ja niihin liittyvästä päätöksenteosta. Kutsumme yhteiseen ajatteluun johtajia ja tuottajia. Teatteri 2.0:n Kati Sirén vetää työskentelyn, jossa pohdimme ydinkysymyksiä: miten ymmärrämme yhteistuotannot, miksi niitä tehdään, ja millainen on tuotantoja edeltävä prosessi?

Toinen seminaaripäivä on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Teemana ovat erilaiset yhteistuotantojen muodot ja kumppanuudet sekä se, miten yhteistuotannot näkyvät organisaatioiden strategioissa. Päivän ohjelmassa on case-esimerkkejä ja paneelikeskustelu, jossa käsitellään yhteistuotantoja organisaation strategisena valintana taiteellisen toiminnan mahdollistamiseksi. Toiseen seminaaripäivään voi osallistua myös etänä.

Tiistai 24.11. klo 9.30–16.00

Päivän vetäjänä Kati Sirén / Teatteri 2.0

klo 9.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

klo 10.00–16.00 Työskentely
sis. lounastauon (omakustanteinen) n. klo 12–13 + kahvitauon iltapäivällä

Keskiviikko 25.11. klo 9.30–16.00

klo 9.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

klo 10.00 Avaussanat ja koonti edellisen päivän työskentelystä,
Kati Sirén ja Saara Rautavuoma

klo 10.15 Case-esimerkkejä yhteistuotannoista

Neljän teatterin yhteistyö: Lehman Trilogia
Luc Gérardin ja Matilda Von Weissenberg

Tanssiteatteri Minimi ja Kuopion kaupunginteatteri: Yhteistyön monet muodot
Riikka Puumalainen ja Pekka Laasonen

Klockriketeatern: Aniara – tuloksia prosessin auditoinnista
Kaisa Kepsu ja Eeva Bergroth

klo 12.30 Lounas (omakustanteinen)

klo 13.30 Paneelikeskustelu: Yhteistuotannot strategisena taiteellis-tuotannollisena valintana
Keskustelemassa: Otso Kautto, Tampereen Työväen Teatteri; Hinriikka Lindqvist, Ruska Ensemble; Joachim Thibblin, Svenska Teatern; Jarkko Partanen, W A U H A U S-kollektiivi. Moderaattorina Teatteri 2.0

14.30 Kahvitauko

15.00 Keskustelu jatkuu: Miten tästä eteenpäin?

16.00 Lopetus

Paikka: KokoTeatteri, Hämeentie 3, Helsinki
Aika: 24.–25.11.2020 klo 9.30–16.00
Hinta: 40€ osallistuminen molempiin päiviin (sis. kahvit), 25€ osallistuminen yhteen päivään (sis. kahvit), 15€ osallistuminen etänä seminaariin.

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/004C8CBC435BD9D5

Ilmoittautumiset 16.11. mennessä. Huom. paikkoja rajattu määrä, täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilaisuudessa noudatetaan viranomaisten ohjeita koronaepidemian ehkäisemiseksi.