23.11.2020 Teatterialan uutisia

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2021 – ehdota palkinnonsaajaa!

Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2021 saajaksi.

Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten tai nuorten esittävään taiteeseen liittyvä teko, esimerkiksi organisaatio, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos/ruotsinnos/saamennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten ja nuorten esittävää taidetta edistänyt tapahtuma.

Viimeksi palkinnon voitti vuonna 2019 Vaara-kollektiivin ja Kajaanin kaupunginteatterin Tänään koulun jälkeen -esitys.

Kilpailuun voi ehdottaa esittävän taiteen ammattiorganisaatiota tai muuta erinomaista alan tekoa 17.1.2021 mennessä ensisijaisesti osoitteeseen info@assitejfi.org tai tarvittaessa postitse merkinnällä:

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2021
Suomen Assitej ry / co. Teatteri ILMI Ö.
Iso Roobertinkatu 10 B 20
00120 Helsinki

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä esittävän taiteen teko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia, mieluiten sähköisinä linkkeinä. Lasten ja nuorten esittävän taiteen teon on tullut tapahtua suomalaisessa esittävän taiteen ammattiorganisaatiossa vuosien 2019–2020 aikana.

Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan Thalia-juhlassa huhtikuussa 2021.

Lisätietoja kilpailusta.

Tietoa kilpailukutsusta saa mielellään jakaa eteenpäin.

 

Lisätietoja:

Järjestösihteeri Tanja Turpeinen, puh. 044 086 6355, info@assitejfi.org
Vt. Viestintä- ja yhteyspäällikkö Tiina Piispa, puh. 040 542 7281, tiina.piispa@suomenteatterit.fi

Kuva: Tänään koulun jälkeen, Kajaanin kaupunginteatteri / Ia Samoil