6.2.2021 Teatterialan uutisia,Tapahtumat

Tänään juhlitaan Lastenteatteripäivää!

Lauantaina 6.3. juhlitaan valtakunnallista Lastenteatteripäivää. Vaikka tämän vuoden juhlapäivää ei päästä poikkeusoloista johtuen juhlimaan perinteisellä tavalla, ovat kotimaiset lastenteatterit laatineet päivän kunniaksi lastenteatteripäivän julistuksen.

Teatterinjohtaja Kirsi Siren:

Lastenteatteripäivän 6.3.2021 julistus

Rohkeutta, iloa ja myötätuntoa!

Me lastenteatterit teemme etuoikeutettua työtä. Me kohtaamme esityksissämme maailman tärkeimmän yleisön. Me haluamme omalta osaltamme suojella lapsuutta. Me haluamme kehittää katsojissamme myötätuntoa ja uskoa tulevaisuuteen. Lasten esityksen katsominen on myös aikuisille ainutlaatuinen tapa kokea lapsen maailmaa. Muistot omasta lapsuudesta saavat valtaa. Lapsikatsojamme ovat tulevia aikuisia ja lapsuuden kokemukset luovat pohjaa koko elämälle.

Teatterissa tapahtumia voi seurata turvallisesti, voi jännittää ja elää mukana ja voi oppia, mikä on oikein ja mikä väärin. Voi samaistua esityksen henkilöihin ja kokea heidän tunteitaan. Me haluamme, että lapset voivat kasvaa toisen lapsen tunteet ymmärtäviksi. Elämyksen kautta tätä voi oppia. Teatteri on elämyksen ja eläytymisen taidetta.

Me kahdeksan lastenteatteria pidämme yhtä ja tuemme toisiamme. Meillä on kaikilla omanlaisemme profiili. Yhteinen Lastenteatteripäivä on vuosittain iloinen tilaisuus tutustuttaa  yleisöämme meihin kaikkiin. Vaikka emme voi nyt viettää Lastenteatteripäivää yhdessä esityksissä, niin pian taas voimme! Me odotamme teitä, rakas yleisömme, Tampereella, Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Eläköön lastenteatteri!

Ahaa Teatteri, Tampere
Nukketeatteri Sampo, Helsinki
Tanssiteatteri Hurjaruuth, Helsinki
Tanssiteatteri Raatikko, Vantaa
Teatteri Hevosenkenkä, Espoo
Teatteri Mukamas, Tampere
Teatteri Rollo, Helsinki
Unga Teatern, Espoo