23.4.2021 Tiedotteet,Stefin uutisia

Teatterit ovat valmiina ottamaan yleisön takaisin saleihinsa

Suomen Teatterit ry:n vuosikokous järjestettiin 21.-22.4.2021. Kaksipäiväisessä tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua taiteen ja kulttuurin poikkeusajan haasteista sekä yleisötilaisuuksien näkymistä rokotusten edetessä hyvällä vauhdilla keväällä 2021.

Ammattiteatterit suuntaavat nykytilanteessa katseensa jo vahvasti tulevaan ja ovat valmiina ottamaan yleisön takaisin saleihinsa tilanteen vaatimin järjestelyin heti kun se on mahdollista. Sektorilla on vankka kokemus erikoisjärjestelyistä, joita turvallinen osallistuminen ammattimaisiin yleisötilaisuuksiin vaatii, jos epävarma epidemiatilanne niitä vielä kuluvan vuoden aikana edellyttää.

Suomen Teatterit ry:n koko jäsenistö toivoo, että epidemiatilanteen suotuisa kehitys jatkuu, ja esitystoiminta pystytään alueittain ja valtakunnallisesti avaamaan niin, että raskaan poikkeusajan jälkeen yleisöillä on taas mahdollisuus päästä nauttimaan laadukkaista kulttuuripalveluista kaikkialla maassa.

Kuntavaalien lähestyessä teatterit haluavat myös muistuttaa pandemian iskeneen erityisen rajusti yleisötilaisuuksia järjestäviin aloihin, joten taidetta ja kulttuuria puolustavia ehdokkaita tukemalla voi auttaa alojen toipumista kriisistä.

Suomen Teatterit ry:n hallituksessa valittiin jatkamaan Mikko Kouki, Harri Natunen, Ilkka Mäkelä, Leila Savolainen ja Joachim Thibblin. Hallituksen puheenjohtajana toimii yhä Maija Perho, ja jäseninä jatkavat myös Sini Jokinen, Päivi Myllykangas, Helka-Maria Kinnunen ja Marja Korhola.

Lisätiedot:

Tommi Saarikivi
Toiminnanjohtaja, Suomen Teatterit ry
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi