20.5.2021 Tiedotteet

Kysely 2 metrin turvavälin vaikutuksesta talouteen syksyllä 2021

kuvituskuva

Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry selvittävät jälleen rajoitusten vaikutuksia esittävän taiteen ammattiorganisaatioiden talouteen. Vastausten avulla välitetään tietoa alan toimintaolosuhteista ja alan tarvitsemista lisätuista päättäjille. Vastaa ja vaikuta!

”Viimeksi kysyimme esitystilojenne kapasiteettia 2 metrin turvaväleillä, nyt pyydämme arvioita tulonmenetyksistä syksyn 2021 osalta, mikäli 2 metrin turvaväliä vaadittaisiin edelleen myös sisätiloissa.

Kyselyssä kysytään arvioita tulonmenetyksistä siinä hypoteettisessa tilanteessa, että organisaatiot laajasti päättäisivät toteuttaa esitystoimintaa vaikka 2 metrin turvavälivaatimus olisi voimassa sekä siinä tilanteessa, että esitystoiminta peruttaisiin kokonaan turvavälivaatimuksen tai muiden yleisötilaisuuksiin kohdistuvien rajoitusten vuoksi.

Ymmärrämme että luvut voivat olla osaltanne vain arvioita, mutta haemme kyselyllä edunvalvonnan tueksi ns. pahinta mahdollista skenaariota. Kyselyssä pyritään selvittämään tulonmenetysten suuruusluokkaa, arviota säästöistä, joita organisaatioille koituu siitä, että freelancereille ei makseta palkkoja tai esityskorvauksia sekä arviota mahdollisesta vakituisen henkilökunnan lomautustarpeesta.

Pyydämme vastaamaan kyselyyn viimeistään ma 31.5.2021 klo 17 mennessä.

Haluamme tehdä tietopohjaista, faktoihin perustuvaa edunvalvontaa, joten vastauksenne näihin kyselyihin ovat meille äärettömän arvokkaita. Vastausten avulla välitämme tietoa alan toimintaolosuhteista ja alan tarvitsemista lisätuista päättäjille.

Kiitos jälleen arvokkaasta yhteistyöstänne,
Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry”

Kuva: Unsplash/William Warby