4.1.2022 Stefin uutisia

STEFI:n jäsenistö kasvoi entistä vaikuttavammaksi vuoden 2022 alussa

Suomen Teatterit ry:n jäsenistö kasvoi entisestään, kun Circo Aereo, Compañia Kaari & Roni Martin, Improvisaatioteatteri Stella Polaris, Klockriketeatern ja Tanssiteatteri Tsuumi liittyivät järjestön jäseniksi vuoden 2022 alusta alkaen. STEFI toimii nyt jo 67 esittävän taiteen toimijan edunvalvojana.

”Pitkään valmisteltu esittävän taiteen valtionosuusuudistus astuu voimaan vuoden 2022 alussa ja sitä myötä 12 uutta teatteri-, tanssi- ja sirkustoimijaa siirtyvät VOS-rahoituksen piiriin. Nyt STEFI:n jäseniksi liittyvät viisi toimijaa ovat kaikki tällaisia ”uusia vosseja”. Olemme iloisia että jäsenistömme heidän myötään kasvaa ja monipuolistuu entisestään. Toivotan kaikki uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi STEFI:in!”, sanoo toimitusjohtaja Kaisa Paavolainen.

Esittelyssä uudet jäsenorganisaatiomme:

Circo Aereo on menestynyt kansainvälinen nykysirkusryhmä, joka on toiminut vuodesta 1996. Circo Aereon kotipaikkoina toimivat Suomi ja Ranska, jonka lisäksi ryhmä kiertää esiintymässä ympäri maailmaa.

Compañia Kaari & Roni Martin on kansainvälistäkin tunnustusta saanut taiteilijaryhmä, jonka teokset ovat flamencon rytmiikkaan ja muotokieleen nojautuvaa nykytaidetta. Aktiivisesti kiertävä ryhmä on esiintynyt viidessätoista maassa.

Improvisaatioteatteri Stella Polaris on Suomen tunnetuin improvisaation esittämiseen ja kouluttamiseen erikoistunut ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1990 uranuurtajana ja suunnan näyttäjänä Suomen improvisaatiokentällä.

Klockriketeatern tunnetaan taiteellisesti tinkimättömänä ”kansainvälisenä nomaditeatterina”. Juuret ovat syvällä ruotsin kielessä, mutta toiminta on nykyään sekä monikielistä että kulttuurisesti moninaista. Klockriketeaternin ensimmäinen esitys sai ensi-iltansa vuonna 1991.

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen monimuotoista esitystaidetta tekevä tanssiteatteri, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä. Erityisenä osana Tsuumin toimintaa on aina ollut vahva yhteistyö suomalaisen uuden kansanmusiikin tekijöiden kanssa.

 

Suomen Teatterit ry toimii nyt yhteensä jo kuudenkymmenenseitsemän esittävän taiteen toimijan edunvalvojana. Otamme uudet jäsenemme vastaan suurella ilolla!

Kaikkiin jäsenteattereihimme voi tutustua tarkemmin täällä.

 

Suomen Teatterit ry

Kuva: Canva