15.6.2022 Stefin uutisia

STEFI:n jäsenistö kasvoi edelleen neljällä esittävän taiteen ryhmällä

Suomen Teatterit ry:n jäsenistö kasvoi edelleen neljällä esittävän taiteen ryhmällä, kun Pirkanmaan Tanssin Keskus, porilainen Rakastajat-teatteri sekä helsinkiläiset Musiikkiteatteri Kapsäkki ja Red Nose Company liittyivät järjestön jäseniksi alkukesästä 2022. STEFI toimii nyt jo 73 esittävän taiteen toimijan edunvalvojana.

Rakastajat-teatteri, Musiikkiteatteri Kapsäkki sekä Red Nose Company ovat kaikki vuoden 2022 alusta VOS-rahoituksen piiriin siirtyneitä toimijoita, joilla kaikilla on pitkä ja arvostettu toimintahistoria. Vapaan kentän tanssin toimijana Pirkanmaan Tanssin Keskus vahvistaa STEFI:n tanssin aluekeskustoimijoiden asiantuntevaa ja aktiivista joukkoa.

”Olemme erittäin otettuja ja iloisia jäsenistömme edelleen vahvistuessa. Kaikki nämä neljä uutta toimijaa tuovat tärkeän lisän jäsenistöömme niin alueellisen sijaintinsa kuin omanlaisensa esittävän taiteen genrensä myötä. Toivotan uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi STEFI:in!”, iloitsee toimitusjohtaja Kaisa Paavolainen.

Esittelyssä uudet jäsenorganisaatiomme:

Musiikkiteatteri Kapsäkki perustettiin vuonna 2000 taiteilijoiden omaksi osuuskuntateatteriksi. Helsingin Vallilassa sijaitsevan kulttuurikeskuksen tavoitteena on tarjota musiikkiteatteria modernilla twistillä ja rohkealla äänellä niin lapsille kuin aikuisillekin. Toiminnan ydin rakentuu osuuskunnan jäsenten taiteellisen vision ja ammattitaidon varaan, mutta Kapsäkki toimii myös areenana monille muille taiteilijaryhmille ja artisteille.

Pirkanmaan Tanssin Keskus on tanssin vapaan kentän alueellinen asiantuntija ja yksi kuudesta tanssin aluekeskustoimijasta Suomessa. PTK:n ja aluekeskustoiminnan keskeiset tavoitteet ovat sen perustamisesta (2004) lähtien olleet toimialan kehittäminen, tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden alueellinen ja sosiaalinen edistäminen sekä tanssitaiteilijoiden työllisyyden ja työskentelyedellytysten parantaminen.

Rakastajat-teatteri on porilainen vuonna 1991 perustettu ammattiteatteriryhmä. Rakastajat aloitti pienenä huoneteatterina ja on vuosien saatossa kasvanut merkittäväksi maakunnalliseksi ja valtakunnalliseksi teatteritoimijaksi sekä festivaalijärjestäjäksi. Nykyään Rakastajat-teatteri on vahva ja elinvoimainen ammattiteatteri, joka haluaa vahvistaa alueensa taiteellista teatteritarjontaa.

Red Nose Company on vuonna 2005 perustettu Suomen ensimmäinen klovneriaan erikoistunut ammattiteatteriryhmä. Red Nosen Companyn kotipaikkana toimii Helsinki, mutta toimintakenttänä koko maailma; kaupunginteattereiden lisäksi ryhmä kiertää kulttuuritaloilla, kouluilla ja palvelutaloissa sekä toteuttaa tilausesityksiä niin lapsille kuin aikuisille. Red Nose Companyn esitykset ovat yhdistelmä komediaa, tarinankerrontaa, improvisaatiota ja elävää musiikkia.

Suomen Teatterit ry toimii nyt yhteensä jo 73 esittävän taiteen toimijan edunvalvojana. Otamme uudet jäsenemme vastaan suurella ilolla!

Kaikkiin jäsenteattereihimme voi tutustua tarkemmin täällä.

 

Kuva: Canva